Cursa de casa din Intercontinental Rally Challenge

Marco Tempestini si Dorin Pulpea continua lupta in Intercontinetal Rally Challenge in San Marino Rally, o etapa de casa pentru pilotul echipajului Napoca Rally Academy. Inaintea etapei italiene pe macadam, Marco Tempestini se afla pe locul trei, cu 33 de puncte, in IRC Production Cup.

 

In acest weekend, Marco Tempestini si Dorin Pulpea vor continua lupta pentru puncte in IRC Production Cup pe suprafata lor favorita, macadamul. San Marino Rally este o etapa clasica din calendarul campionatului italian si un raliu plin de amintiri pentru Marco Tempestini. „San Marino Rally a fost primul raliu din campionatul italian la care am participat la inceputul carierei mele. Etapa de aici are o legatura stransa cu cariera mea de pilot din Italia si este o zona celebra pentru cursele pe macadam, iar la editia din acest an au fost incluse in program probe istorice – Mercatello, Macerata Feltria si Sistino, probe legendare pentru pasionatii de raliuri din Italia”, a spus Marco Tempestini.

 

Si la aceasta etapa, obiectivul echipajului Napoca Rally Academy este sa adune cat mai multe puncte in lupta pentru un loc pe podium in IRC Production Cup. Inainte acestei etape, Marco Tempestini se afla pe locul trei cu un total de 33 de puncte in ierarhia generala. „Pentru noi San Marino Rally este o ocazia buna sa mai castigam puncte, mai ales ca mergem pe suprafata mea preferata. Voi incerca sa merg in acelasi ritm ca in Insulele Azore si chiar daca nu va fi usor, in compania unor piloti ca Nikkara, Arai sau Szabo, plus alti doi, trei piloti de top din Italia, sper sa obtinem cat mai multe puncte”, a adaugat Tempestini.

Inaintea San Marino Rally, etapa a saptea din Intercontinental Rally Challenge, echipajul Napoca Rally Academy a participat la o sesiune de teste in Italia. „Masina functioneaza perfect si sper sa fie la fel si in cursa. Am gasit un set-up bun pentru aceasta etapa si sunt sigur ca putem obtine un rezultat bun. Pentru Marco este o etapa plina de amintiri si mi-ar placea sa plecam de aici cu cat mai multe puncte. Pentru noi va fi si un test util inaintea etapei de la Sibiu, raliu inclus in calendarul IRC, o etapa pe care o promovam si noi in aceasta cursa”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

 

Avand cartierul general in Republica San Marino, etapa a saptea din IRC are programate aproape toate probele speciale in Italia. In total pilotii vor avea de parcurs190 kilometriimpartiti in 13 probe speciale, dintre care una pe asfalt, in centrul orasului San Marino, si restul pe macadam.