Abandon pentru Simone Tempestini in Raliul Poloniei

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au avut un inceput excelent in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri si etapa a doua care conteaza in Junior WRC. Dupa ziua de vineri, echipajul Napoca Rally Academy se afla pe locul secund in Junior WRC, dar din pacate, in urma unei greseli  pe a doua speciala de sambata,  a fost nevoit sa abandoneze.

Simone Tempestini

Raliul Poloniei, etapa a saptea din WRC si a doua care conteaza pentru editia din acest an a Junior WRC, a inceput excelent pentru echipajul Simone Tempestini/Dorin Pulpea. Joi, in prima zi a raliului, au fost programate 3 probe speciale si dupa trei clasari in top 5, Simone Tempestini a incheiat ziua pe locul trei in Junior WRC, la 6,1 secunde de lider. „A fost o zi scurta, dar sunt multumit cu ritmul avut, mai ales ca nu mi-am asumat niciun risc. Ne asteapta o zi dificila si mi-am propus sa merg in acelasi ritm”, a spus Simone Tempestini, dupa prima zi din Raliul Poloniei.



Vineri, in ziua a doua, au fost programate 7 probe speciale, dintre care patru in Lituania, o tara care gazduieste pentru prima oara probe din Campionatul Mondial de Raliuri. Doua dintre probele speciale din Lituania au fost insa anulate din cauza degradarii suprafetei si a numarului mare de spectatori aflati in zone nepermise. Simone Tempestini a terminat prima proba a zilei cu cel de-al treilea timp, a doua cu cel de-al doilea, iar pe PS 6 a reusit sa obtina prima sa victorie pe o proba speciala in Junior WRC. „Ma bucur foarte mult ca am castigat prima proba speciala, dar acum nu asta este important. Mai este mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati pana pe ultima proba”, a spus Simone Tempestini, in primul parc de service al zilei de vineri. 



Ziua a doua a raliului s-a terminat cu super speciala de pe Mikolajki Arena, iar echipajul Napoca Rally Academy si-a consolidat pozitia secunda in Junior WRC. „A fost o zi lunga cu multi kilometri de etapa si cel mai important este ca am avut un ritm bun si ne-am simtit bine in masina. Sambata este ziua cea mai dificila a raliului si sper sa pot repeta performantele de pana acum”, a mai adaugat Simone Tempestini. 



Din pacate sambata nu a mai fost o zi la fel de buna pentru Simone Tempestini. Pe speciala a doua a zilei, juniorul Napoca Rally Academy a facut o greseala si s-a rasturnat. „Am gresit pe franare. Am intrat prea tare pe o portiune cu piatra cubica, foarte alunecoasa, si cand am franat masina a plecat spre exterior unde am lovit o radacina de copac si ne-am rasturnat. Este greseala mea si mi-o asum. Probabil am ridicat prea mult ritmul, comparativ cu experienta pe care o am cu aceasta masina. A fost prima mea greseala din acest raliu, dar din pacate nu mai pot continua in Raliul Poloniei. Raman insa experientele pozitive de pana acum si prima victorie de proba speciala. Urmatoarea etapa din Junior WRC este in Finlanda, un raliu la care am participat anul trecut si care mi-a placut mult, iar obiectivul nostru este sa acumulam experienta pe specialele foarte rapide de acolo”, a spus Simone Tempestini.