IRC – Raliul Scotiei

Raliul Scotiei reprezinta penultima etapa din IRC si se va desfasura in acest weekend 15-17 octombrie. Cu peste 10 masini S2000 inscrise la start, Eurosport, partenerul media al IRC, ne promite un weekend plin de actiune cu patru probe speciale transmise in direct.

Drumuri virajate, intersectii de drumuri, curbe fara vizibilitate, linii drepte prin padurile scotiene, coborari si urcari cu rampe fara vizibilitate si conditii meteo schimbatore alcatuiesc cei aproximativ 200km impartiti in 12 probe speciale.

Vineri se va da startul in raliu cu proba speciala de noapte Scone Palace in lungime de 3.37km ce va fi parcursa de doua ori si va face deliciul spectatorilor.

Sambata de dimineata incepe adevarata actiune, cu trei probe speciale care vor fi parcurse de cate doua ori fiecare. Eurosport va transmite live proba Errochty in lungime de 17.68km.

Duminica va cuprinde doua probe de asemenea parcurse fiecare de cate doua ori, dupa care se va pune punct in Raliul Scotiei. Clashmore prima proba a zilei este o proba noua, inlocuind proba Achray de anul trecut datorita recentelor restrictii de acces.

Skoda Motorsport va fi reprezentata doar de Juho Hanninen care probabil se va incorona dupa aceasta etapa campion al IRC in acest sezon. Guy Wilks castigatorul de anul trecut din Scotia a inceput foarte bine acest sezon cu clasari pe podium insa accidentul din Raliul Italiei – Sardenia suferit in iunie l-a privat de participarea timp de 3 luni in raliuri, acesta suferind o accidentare la spate.

Revenirea lui Alister McRae, fratele mai mic al regretatului Colin McRae, este asteptata cu interes atat de media cat si de spectatorii si fanii de la el de acasa, el urmand sa piloteze un Proton Satria Neo.

Kris Meeke, Thierry Neuville, Daniel Oliveira sunt pilotii care vor alerga la volanul Peugeot-urilor 207 S2000.

Si-au anuntat participarea mai multi piloti scotieni printre acestia numarandu-se si David Bogie dublul campion national prezent la start pe un Mitsubishi Lancer Evo 9.

lista de inscrieri

plan orar

EUROSPORT LIVE:
Sambata 16 octombrie:
PS 5 Errochty 1 ora 12.00 – 13.00 (ora Romaniei)
PS 8 Errochty 2 ora 18.30 – 19.30 (ora Romaniei)

Duminica 17 octombrie
PS 10 Loch Ard 1 ora 12.00 – 13.00 (ora Romaniei)
PS 12 Loch Ard 2 ora 14.45 – 16.00 (ora Romaniei)