Podium in San Marino Rally

  • Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe locul 3 in IRC Production Cup si pe locul 7 la general
  • Ziua a doua marcata de probleme
  • Urmatoarea provocare: Raliul Sibiului Romania

 

In ciuda numeroaselor probleme din ziua a doua, Marco Tempestini si Dorin Pulpea si-au atins obiectivul si au terminat pe podium in IRC Production Cup. In urma acestei performante, Marco Tempestini a urcat pe locul secund in clasamentul general din IRC Production Cup, cu 48 de puncte, la doar doua puncte de liderul Andreas Aigner.

 

8 probe speciale si aproape 100 de kilometri de parcurs pe o caldura teribila. Asa arata ziua a doua din San Marino Rally pentru echipajul Napoca Rally Academy. Pentru prima bucla de trei probe, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au ales pneuri mai tari si si-au propus sa atace pozitia secunda in clasamentul IRC Production Cup. „Am ales cauciuri tari in special pentru a doua si a treia proba. Stiu ca pe prima speciala vom fi putin dezavantajati, dar sper sa recuperam pe urmatoarele doua care sunt mai lungi”, a spus Tempestini, inaintea startului.

Dupa o evolutie buna pe prima speciala a zilei au aparut insa problemele. Pe speciala a saptea, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au facut pana. „Am mers cat de tare s-a putut in conditiile date. Nu cred ca am pierdut mai mult de 30 de secunde, dar in stopul probei am vazut ca toata lumea se agita pentru ca era foc sub masina. Dorin, copilotul meu, a stins focul, dar etrierul a fost distrus si curgea ulei. Am crezut ca totul s-a terminat, dar dupa indicatiile primite din service am reusit sa plecam mai departe. Am intarziat cinci minute in CO si pe urmatoarea proba am mers doar cu trei roti care franau si fara frana de mana. A fost interesant, dar cel mai important este ca am ajuns la sosire”, a spus Tempestini in parcul de service.

 

In aceste conditii echipajul Napoca Rally Academy a pierdut orice sansa la locul doi, dar pe urmatoarea bucla a fortat si a reusit sa ajunga din nou pe podium in IRC Production Cup si pe locul 7 la general in San Marino Rally. „A fost un raliu foarte greu si solicitant din toate punctele de vedere, dar cel mai important este ca am terminat pe podium. Acum urmeaza etapa de la Sibiu si sper sa obtinem un rezultat bun si acolo”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

 

La Raliul Sibiului Romania, etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge, Marco Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul cu o masina Skoda Fabia S2000 si nu vor puncta in IRC Production Cup. „Am avut deja doua abandonuri in Campionatul National si am ales sa mergem cu o alta masina, Skoda Fabia S2000, pentru ca aceasta este ultima sansa de a nu iesi din lupta, mai ales ca etapa de la Sibiu are coeficient 1,5. Pentru noi luna septembrie va fi foarte importanta in IRC Production Cup. Vom merge la Yalta si Sliven, doua raliuri pe care le cunosc foarte bine si sper sa obtinem cat mai multe puncte pentru a ne atinge obiectivul”, a mai adaugat Marco Tempestini.