Raliul Sanremo 2011 – Avancronica

Unul dintre cele mai importante evenimente din lumea raliurilor este Raliul Sanremo. Cu o istorie care ne duce inapoi in timp pana in anii 60, clasicul raliu de asfalt se desfasoara pe coasta mediteraneana a orasului italian Sanremo si este considerat a fi Raliul Monte Carlo de vara. Printre pilotii care au cunoscut succesul in acest raliu se numara Sebastien Loeb, Tommi Makinen, Colin McRae si Walter Rohrl.

 

Editia din acest an reprezinta cea de-a 9-a runda din Intercontinental Rally Challenge, unde nu mai putin de 16 masini S2000 se vor lupta pentru victorie, principalii protagonisti ai podiumurilor fiind prezenti, exceptie facand Juho Hanninen campion en-titre. Coechipierul acestuia in cadrul echipei Skoda Motorsport, Jan Kopecky, s-ar parea ca a reusit sa isi convinga echipa in a-l sprijini pentru obtinerea titlului de campion in acest an, acesta reusind doua victorii consecutive in ultimele etape desfasurate in Cehia si Ungaria.

La un ecart de 17 puncte in clasamentul general il avem pe Freddy Loix de asemenea la volanul unui model Skoda Fabia S2000, care va incerca sa repete victoria din Raliul Geko Ypres desfasurat pe asfatul strazilor din tara sa natala. Cel mai bine clasat pilot pe un model Peugeot 207 S2000 este tanara speranta tot din Belgia, Thierry Neuville nimeni altul decat castigatorul raliului Turul Corsicii si ocupantul locului doi la doar 0.8s in raliul Canon 45 Mecsek desfasurat la inceputul acestei luni. Un abandon la jumatatea sezonului, in Raliul Geko Ypres, l-a adus pe Neuville pe locul al patrulea in clasamentul general la 48 de puncte distanta de primul loc, misiunea sa de a se incorona campion mondial fiind in prezent una foarte dificila. 

 

Proton Motorsports va alinia si la acest raliu doua masini ce vor fi pilotate de australianul Chris Atkinson, care il inlocuieste astfel pe suedezul PG Andersson, si italianul Giandomenico Basso fost castigator al raliului Sanremo.

 

Raliul Sanremo debuteaza in acest an, vineri 23 septembrie si se va incheia sambata seara, punctul culminant al raliului fiind proba de noapte” Ronde” in lungime de 44km care poate decide castigatorul. 

 

Lista de inscrieri