Tempesta din nou in IRC si in FIA European Rally Cup East

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a luat joi startul in Prime Yalta Rally (Ucraina), a patra etapa din sezonul 2011 a Intercontinental Rally Challenge si a doua a FIA European Rally Cup (East). La finalul primei zile, care a programat doua speciale scurte, de 2,2, respectiv 5,5 kilometri, desfasurate chiar pe strazile Yaltei, Tempesta, se afla pe locul 12 in clasamentul general al raliului si pe pozitia secunda in clasamentul Cupei Europei de Est, la mai putin de 10 secunde de Giandomenico Basso, care cauta in etapele de FIA European Rally Cup (East) puncte pentru Campionatul European.

 

 

Insa vineri si sambata raliul se va disputa pe probele pe care pilotul Napoca Rally Academy le cunoaste din sezoanele trecute, astfel incat campionul Europei de Est in 2009 si 2010 se declara optimist si este convins ca, daca pastreaza ritmul, va urca cu siguranta cateva pozitii in clasamentul general. Giandomenico Basso va fi insa un adversar dificil in competitia europeana:

 

Totul e bine, deocamdata. Maine vom fi pe probele pe care le cunoastem, asa incat speram sa mai scada ecartul, dar, oricum, suntem in target pentru ceea ce ne-am propus sa facem. Daca vom reusi sa tinem acest ritm va fi foarte bine. Noi ne dorim sa ne impunem in clasamentul  european. Sunt constient ca Giandomenico este un adversar foarte dificil, un pilot mai rapid decat mine, dar nu cunoaste probele de aici, asa incat am putea avea noroc. Oricum, in mod normal, locul doi in competitia europeana nu trebuie sa-l pierdem. Pe de alta parte, in clasamentul general, in IRC, va fi o lupta crancena, de care am putea profita. Noi trebuie sa ne vedem de raliul nostru, sa nu gresim, caci, cu siguranta vor fi multe abandonuri la varf. Repet, daca reusim sa pastram acest ritm, va fi foarte bine”, a declarat Tempesta la finalul primei zile a raliului.

 

 

Alaturi de Tempesta si Dorin, la etapa din Ucraina a Intercontinental Rally Challenge participa si echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca. Tanarul pilot al Napoca Rally Academy confirma increderea cu care a fost investit si rezultatele anterioare si, la prima etapa de IRC din cariera, se afla, la finalul primei zile, pe un excelent loc 4 in clasamentul masinilor cu doua roti motrice. Trebuie precizat ca micul Citroen C2R2 pilotat de Vlad este singura masina de clasa 6 din varful acestui clasament dominat de autoturisme mult mai puternice, de clasa 5 si clasa 4. Cu toate acestea, Vlad Cosma este convins ca poate mai mult:

 

Astazi am mers tare, dar se putea si mai bine. Raliul incepe, practic, maine si ne-am propus un podium la doua roti motrice. Adversarii nostri nu sunt, se pare, de neinvins. Astazi probele au fost in urcare, dezavantaj care va disparea, in buna masura, maine. Asa incat, cred ca putem urca in clasament si sa obtinem un rezultat bun”, a spus Vlad dupa primele doua speciale.

 

 

Va vom tine la current cu evoulutia echipajelor Napoca Rally Academy in urmatoarele doua zile ale Prime Yalta Rally. Vineri sunt programate sase probe speciale avand in total 137,52 km, iar sambata alte sase probe, care insumeaza 116,74 km.