Thierry Neuville se impune in Turul Corsicii si devine cel mai tanar castigator din IRC

 

 

Thierry Neuville a obtinut sambata prima sa victorie in Turul Corsicii, si a devenit astfel cel mai tanar castigator al unei etape din cadrul Challengerului Intercontinental de Raliuri. Alaturi de copilotul sau Nicolas Gilsoul, Neuville triumfa la doar 22 de ani intr-unul dintre cele mai renumite si solicitante raliuri din intreaga lume. Pana acum, in cei 5 ani de la infiintarea acestui campionat, acest record era detinut de Anton Allen care castigase o etapa de IRC la 24 de ani.

 

Intrebat de reporteri la conferinta de presa despre cum se simte in acel moment, Neuville a declarat : ” Ma simt foarte bine dupa trei zile lungi de pilotaj. Am fortat mult pe toate probele stiind faptul ca in urma noastra sunt destui piloti buni care vor forta si ei. A fost dificil sa fortez atat pentru ca eram destul de egali cu Jan Kopecky. Dar, pana la urma am facut o treaba foarte buna si vreau sa le multumesc celor de la Peugeot Belgia si celor de la Kronos Racing. Este o senzatie placuta sa fii fericit ca esti cel mai tanar castigator al unui raliu din IRC. Este incredibil sa castigi un raliu precum Turul Corsicii.

 

 

Intrebat cum ii va fi influentata cariera dupa aceasta victorie, Thierry Neuville a spus : ” Nu-mi dau seama in acest moment dar sper sa-mi fie folositoare si sa obtin niste contracte foarte bune. Momentan cei de la Peugeot Belgia ma vor sustine in acest sezon din IRC. Imi doresc sa fim campioni la final desi stiu ca acest lucru va fi foarte greu, fiind destul de multi piloti cu sanse la titlu. Ma aflu la inceputul carierei mele si imi doresc sa obtin cat mai multe victorii.