Chevrolet isi continua dominatia dupa dubla din Italia

 

Weekendul care tocmai s-a incheiat a marcat o noua dubla pentru cei de la Chevrolet in Campionatul Mondial de Turisme obtinuta in Italia pe celebrul circuit de la Monza. Ramasa singura echipa de uzina cu adevarat implicata, Chevrolet a monopolizat primele doua pozitii din cele doua curse prin Robert Huff si Yvan Muller. Lupta a inceput sa se duca chiar in cadrul echipei, Huff vazandu-se nevoit sa faca fata atacurilor, uneori la limita regulamentului, venite din partea colegilor sai Muller si Alain Menu.

 

Astfel , in prima cursa, cele trei Chevrolet-uri se aflau la conducere, dar in ultimul tur Menu si Muller s-au sicanat, iar primul dintre ei a fost nevoit sa abandoneze dupa o rasucire pe circuit. Victoria i-a revenit lui Robert Huff, insa o lupta spectaculoasa in aceasta prima cursa s-a dat si pentru locul trei, una foarte sportiva, intre Tiago Monteiro, Norbert Michelisz, Tom Coronel si Kristian Poulsen. Cu un photo finish de zile mari, Monteiro este mai rapid cu 0.030 secunde decat Michelisz si termina cursa pe ultimul loc al podiumului.

 

 

Cea de-a doua cursa a fost din nou captivanta gratie luptei dintre cei doi piloti Chevrolet, Huff si Muller, Menu luand startul mult mai in spate datorita incidentului din prima cursa. Tur dupa tur Muller a pus presiune pe colegul sau si nu putine au fost momentele in care cei doi s-au duelat ” umar la umar”. Lupta a culminat in turul al saselea, cand in urma celor doi s-a format un mare nor de fum, dupa ce Muller l-a acrosat ceva mai serios pe Huff. Trecandu-si in cont cea de-a patra victorie din cele sase curse disputate in acest sezon, Huff devine lider incontestabil al clasamentului general cu 120 de puncte, in care este urmat la fel ca in cea de-a doua cursa din Italia, de colegul sau Yvan Muller. Pe ultimul loc al podiumului din cursa a doua desfasurata pe circuitul de la Monza s-a clasat Poulsen, insa la general, podiumul este completat de un al treilea Chevrolet Cruze pilotat de Alain Menu, care pleaca doar cu 10 puncte dupa weekendul din Italia.

 

Clasament Cursa 1

 

Clasament Cursa 2

 

Clasament general dupa 6 etape