Tour de Course 2011 – ce urmarim ?

 

 

Cunoscut popular ca si Raliul celor 10 000 de viraje datorita traseului solicitant, legendarul raliu se alatura Challengerului Intercontinental de Raliuri – IRC pentru prima oara incepand cu 2011. Sloganul acestui eveniment ” The Return of the Myth ” exprima spiritul probelor speciale care la aceasta editie se vor desfasura pe o portiune mult mai mare de pe pitoreasca insula.

 

Prima editie a Turului Corsicii a avut loc in anul 1956 si nu a durat mult pana acest raliu a devenit unul dintre cele mai reprezentative la nivel mondial. Si-a creat o reputatie de temut printre piloti care sunt nevoiti sa parcurga probele speciale pe drumurile inguste si virajate  ale insulei, acestea fiind strajuite de-o parte si de cealalta de pereti stancosi sau uneori de adevarate prapastii.

 

 

Avand startul programat astazi la ora locala 13:00 in orasul Calvi situat pe coasta nord-vestica a insulei Corsica, raliul din acest an este compus din 14 probe speciale pe asfalt care insumeaza 320 km de concurs. Astazi pilotii vor efectua doua parcurgeri pe proba speciala Le Fangu-Notre Dame de la Serra in lungime de 27,5 km. Urmatoarele doua zile au un program asemanator fiind compuse din cate 3 probe speciale ce vor fi parcurse la fel de cate doua ori, raliul urmand sa se incheie sambata 14 mai in jurul orei 21:35.

 

Campionul en-titre Juho Haninen a decis sa nu-si apere titlul, asa ca a predat stafeta pentru acest raliu colegului sau de la Skoda – Jan Kopecky, care va incerca sa obtina maximul de puncte. Si Freddy Loix va evolua tot pe o Skoda Fabia S2000 si va cauta cu siguranta sa-si treaca in cont prima victorie din acest sezon. O tinara speranta a motorsportului cu sanse reale la victorie este tanarul pilot Thierry Neuville al carui fan ma pot declara, clasat pe podium la Raliul Insulelor Canare, care va lua startul in Corsica pe un Peugeot 207 S2000 pus la dispozitie de Kronos Racing.

 

Coleg cu Neuville la Kronos este si Guy Wilks, dar acesta puncteaza pentru Peugeot Marea Britanie, desi testele de luna trecuta le-a facut impreuna cu tanarul pilot belgian alaturi de echipa Peugeot Franta. Un alt pretendent la victorie este castigatorul din acest an al Raliului Monte Carlo- Bryan Bouffier, care, desi este campionul en titre al Frantei, nu a luat niciodata startul in Corsica. Merita mentionata si revenirea oficiala a celor de la Subaru cu modelul Impreza R4 aflat la prima aparite de la omologare, sarcina de a obtine un loc cat mai bun revenindu-i veteranului Toshi Arai.

 

Eurosport va transmite LIVE 6 probe speciale din Turul Corsicii, alaturi de alte televiziuni locale din Franta.

 

Program Transmisii LIVE – Eurosport