FRK si-a premiat campionii din 2012

Cei mai buni sportivi au fost recompensați pentru munca și talentul pe care l-au pus la bătaie în competiția numită Campionatul Națioanal de Karting, sezonul 2012. A fost primul sezon complet când întrecerile au fost organizate de noua Federație Română de Karting.

 

Ca orice președinte de federație sportivă din România am avut în 2012 satisfacții și insatisfacții, împliniri și neîmpliniri. Dar astăzi nu vom vorbi deloc despre insatisfacții sau despre neîmpliniri, ci îi vom aplauda și îi vom sărbători pe cei mai buni piloți din kartingul românesc”, a spus Ștefan Lucian, președintele Federației Române de Karting.

 

Au primit cupele și titlurile de campioni naționali piloții Leonard Borlovan (CS ABAS Timisoara) – clasa Mini și Andrei Vajda (CS GO KART Team) – clasa KF3 (juniori), în timp ce Mario Petrache (JMS Performance) – clasa PUFO și Viktor Ștefan (CS SKAT KART) – clasa KZ2 (seniori) au fost premiați pentru că sunt câștigătorii claselor la care au participat.

 

Cel mai bun pilot al anului 2012 a fost desemnat Leonard Borlovan, campionul național al clasei Mini, aflat la cel mai important moment al carierei sale de până acum. Cupa transmisibilă, cu numele său gravat pe ea, i-a fost înmânată de către Constantin Răileanu, un alt pilot care a obținut cu ani urmă aceeași distincție, actualmente team managerul echipei Real Racing.

 

Au mai fost premiaţi pentru rezultatele obţinute în cursele internaţionale Petru Florescu (Urban Fast) şi Denis Marcu (Sined Motorsport). Cei doi au primit câte un cec în valoare de 5,000 ron pentru clasarea pe locurile 8 respectiv 9 în Campionatul European de Karting dedicat clasei KF3 (juniori).

 

Sezonul 2013 pregătește o surpriză deosebită iubitorilor kartingului din țara noastră. România va intra în circuitul internațional al curselor prestigioase, derulate sub egida CIK-FIA. In luna august 2013, cele două competiţii „Academy Trophy” şi „Talent Trophy” vor avea o etapă găzduită pe pista de la Târgu Secuiesc. Rezultatele obţinute în cadrul celor două competiţii vor conta în Cupa Naţiunilor.