Alex Filip aduce din nou Trofeul TER 2WD în România

Cu două victorii, în Rallye d’Antibes și Transilvania Rally, și un loc secund în Rallye International du Valais, Alex Filip cucerește din nou Trofeul TER 2WD în competiția europeană de raliuri. Alex Filip și Gabriel Lazăr, copilotul său, au concurat în acest weekend la Rallye International du Valais, ultima etapă din Tour European Rally (TER), cu obiectivul clar de a-și apărat titlul în Trofeul TER 2WD cucerit și anul trecut. Etapa din Elveția a fost ultima din acest sezon, iar Alex Filip era lider în clasamentul TER 2WD, după victoriile obținute în Franța la Rallye d’Antibes și la Cluj în Transilvania Rally.

Rallye International du Valais este unul dintre raliurile preferate și abia așteptam să iau startul aici. Mai avem nevoie de încă un rezultat bun pentru a ne atinge obiectivul și vom face totul pentru a aduce Trofeul TER 2WD în România”, spunea Alex Filip, înaintea startului în etapa elvețiană. Rallye International du Valais a început joi, 17 octombrie, cu trei probe speciale parcurse în nocturnă și a continuat apoi vineri și sâmbătă cu celelalte 15 probe speciale programate prin zone celebre ale Elveției precum Les Cols, dar și prin stațiunile montane Crans Montana, Verbier, Anzere, Veysonnaz și Nendaz În total Alex Filip și Gabriel Lazăr au parcurs 213,80 km de probă specială la volanul modelului Renault Clio R3T pregătit de echipa Gima Autosport Italia. “Probele în nocturnă, cu o lungime de 48 de kilometri, au fost o premieră pentru mine, cu atât mai mult cu cât proba Verbier a fost mai mult de jumătate pe macadam. Au urmat apoi probe tehnice, cu porțiuni foarte rapide, în care am reușit să obținem timpi buni în comparație cu piloții locali. A fost un raliu complex cu peste 200 de kilometri de probe speciale în care am întâlnit aproape toate condițiile de drum – întuneric, ploaie, asfalt și macadam alunecos, asfalt uscat, drumuri late sau foarte înguste cu diferență de nivel foarte mare”, a spus Alex Filip.

După trei zile pe specialele din Elveția, Alex Filip și Gabriel Lazăr au terminat ultima etapă din TER pe locul secund în clasamentul TER 2WD, punctele obținute în Rallye International du Valais fiind suficiente pentru ca Alex Filip să-și apere titlul cucerit în 2019. “Mă bucur că am terminat sezonul cu un rezultat bun și vreau să le dedic acest trofeu celor care au avut încredere si m-au sprijinit în proiectul european care a început în 2014: Orange, Renault, Rombat, ALD Automotive și Michelin. Vreau să le mulțumesc și celor 3 copiloți alături de care am concurat anul acesta – Bogdan Iancu, Mihaela Dobranici și Gabriel Lazăr, dar și Cristianei Oprea pentru experiența “electrică” cu Renault Zoe de la Sibiu Rally Romania”, a mai spus Alex Filip.

 

Echipajul Alex Filip/Gabriel Lazăr este susținut de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.