Cei trei crai de la rasarit. Scurta radiografie de Edwin Keleti

Pe parcursul serii zilei de 18 februarie, Edwin Keleti, pilot in Campionatul National de Raliuri, ne-a transmis pe adresa redactiei un document pe care vi-l redam in integralitate:

Crint, Keleti Edwin, Sibiu Rally 2013-04320

Crai? Magi? Cine mai stie? Oricum au cam intarziat pentru ca ideal era sa apara la nasterea federatiei, in urma cu…prea multi ani. Totusi e bine ca exista competitie, e bine ca exista platforme si schimb de idei, insa tare ma tem ca perceptia lor in randul cluburilor votante e la fel de clara ca noaptea pe Santa cu plecare la 1 minut! Pe…seceta!

 

Poimaine vin alegerile si candidatii se prezinta asa:

 

  • Ovidiu Mazilu: depinde de noi daca va fi “Le President sortant” sau “Acting President”
  • Norris Mageanu: un adevarat Chuck Norris al raliurilor romanesti, omul care in cel mai scurt timp le-a atins pe toate ca la proba de pistol-viteza
  • Mani Ilina: campion, team-manager dar, mai ales, VICE al actualului Presedinte

 

E interesant cum odata la 4 ani se isca atat de multa vorbarie si se umfla atat de tare muschii atrofiati ai unora care pe parcursul celor 48 de luni de mandat nu prea au zis…NIMIC, de unde si…atrofierea.

 

E induiosator cum altii “CRED” cu tarie ca al lor candidat este cel mai potrivit insa raman doar la faza de crezut, fara un dram de substanta in argumentare, ceea ce, pentru sustinerea unui presedinte de Federatie nu e foarte mult, hai sa o recunoastem.

  

E de speriat ca apare si in lumea sportului acest vot negativ, vot contra, fara ca varianta/ variantele disponibile sa ofere o alternativa viabila sau, mai rau,…sanatoasa!

 

Din pacate asteptarile populatiei, a sportivilor, ajung din cand in cand la saturatie si atunci, NO MATTER WHAT, se cere schimbarea! Riscul urias in astfel de situatii este ca pool-ul alegatorilor sa nu mai aiba chef de analizat corect ofertele electorale ale altora cramponandu-se in obsesiva idee a schimbarii cu orice pret, riscul fiind de a arunca federatia intr-o directie de-a dreptul nesanatoasa.

 

Acest risc este, din pacate, real, trebuie doar sa stam usor stramb, eventual rezemati de masina de concurs, si sa analizam cat mai drept situatia ca el sa se reveleze in toata “splendoarea” sa…

 

Gruparea Ilina-Stoica

Ma infioara ideea ca puterea de toate tipurile in motorsportul romanesc s-ar putea coagula in binomul NRA-Autoblic, o combinatie percutanta si atotputernica, practic o pozitie de forta absoluta in motorsportul romanesc. Toata PUTEREA ar ajunge intr-un singur pol, iar sansele ca din actori sa devenim spectatori sunt extrem de mari.

S: diciplina militara, cunoasterea fenomenului, conexiuni interne utile

W: poza cu Jean Todt. Really? Conflictele de interese/incompatibilitati

O: structurare mai buna (militaroasa) a pasilor de urmat?

T: Contestarea incompatibilitatilor din echipa; nivel echilibru/ putere analitica?

 

Mageanu. Norris Mageanu.

Ma ingrijoreaza posibilitatea ca forma sa subjuge FUNCTIA iar stralucirea comunitatii noastre sa fie mai degraba de suprafata decat de substanta chit ca borurile palariei Norrisiene sunt convins ca ne-ar tine o oarecare umbra binefacatoare in arsita realitatii usturatoare. “Seceta” ar fi, poate, mai usor de acceptat si in mod cert mai…placut de inghitit! Ar completa eficient echipa actuala pe latura PR, media, comunicare canale moderne online.

S: eclectic, a gustat din toate si a facut-o mai degraba bine!

W: eclectic, nu a apucat sa aprofundeze destul domeniile

O: acces la piata media, cunoasterea tehnologiilor moderne de comunicare

T: descoperirea tardiva a complexitatii relativ “plictisitoare” a cotidianului federal…

 

Ovidiu Mazilu

Ma preocupa ritmul prea lent si numarul de cuvinte Maziliene mult prea mare pe unitatea de timp/ spatiu/ volum astfel ca desi motorul pare sa fie la limitator, cutia ramanand in treapta a 2-a viteza nu a reusit nici macar mie sa-mi miste vreun fir de par…insa puterea de analiza, echilibrul si impartialitatea dovedite il fac, in compania actualilor contracandidati, o carte inca valabila.

S: analitic, echilibrat, cunoaste “increngaturile” biroctartice

W: captiv in “increngaturile” birocratice,

O: experienta in fine va “sparge” barierele?

T: erodarea postului si tentatia votului contra

 

Fie ca cel mai bun pentru motorsportul autohton sa castige!