Retromobil Fest 2018

Organizată de Retromobil Club România, a treia ediție a Retromobil Fest se anunță una de poveste. Timp de două zile, între 14 și 15 iulie Academia Titi Aur devine cel mai fierbinte loc de întâlnire al tuturor pasionaților de vehicule istorice, pe două și patru roți. După o rețetă folosită și perfecționată în precedentele două  ediții, Retromobil Fest 2018 se anunță o adevărată sărbătoare a pasiunii, reunind concurenți, colecționari, proprietari, profesioniști în domeniu și un public numeros dornic să ia contact cu acest univers.

Desfășurată sub egida Retromobil Club România, autoritatea națională a FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice), care anul acesta aniversează 20 de ani, ediția 2018 a Retromobil Fest include:

  • Competiții sportive spectaculoase în cadrul Retro Grand Prix, care prin mai  multe categorii acoperă toata gama vehiculelor istorice: Antebellum (vehicule din perioada interbelică), Experți (piloți profesioniști), Sport, Muscle Cars, Moto, Off Road și Porsche Challenge (automobile Porsche de epocă și moderne).

  • Retro Cupa Presei unde ziariștii vor concura într-o cursă dedicată cu automobile de epocă puse la dispoziție de organizatori.

  • Prezența cluburilor auto și moto de epocă și youngtimer;

  • Demonstrații și ateliere de restaurare și întreținere auto de epocă: sesiuni cu tehnici de restaurare prezentate de un invitat special din Marea Britanie

  • Activități interactive: simulatoare indoor de impact și răsturnare prezentate de trainerii ATA; inițiere karting pentru copii; cursuri de dans pe tema anilor 1920, concursuri de fotografie de epocă și afișe, concursuri de pălării și costumație retro;

  • Concerte live în seara de sâmbătă cu Cristi Ozon, Castor 604 și Sarmalele Reci

  • Târg și expoziție cu vânzare cu vehicule de epocă; piese, accesorii, consumabile, automobilia;

Printre noutățile introduse anul acesta de Retromobil Grand Prix se numără „clasa antebellum” care  aduce pe circuit mașini din perioada interbelică și antebelică, „clasa youngtimer” care se adresează vehiculelor fabricare între 1988 și 1998 precum și supercaruri cu potențial clasic. De asemenea, se va realiza în premieră și un clasament al echipelor.

 

Pasionații de vehicule istorice, motorsport și off-road, colecționari, restauratori, comercianți de piese și servicii sunt așteptați între 14 și 15 iulie la Academia Titi Aur, satul Cocani, comuna Crevedia, pentru a petrece un weekend plin de adrenalină, pasiune și divertisment.

 

Mai multe informații și detalii legate de program, condițiile pentru participanți și expozanți găsiți pe www.retromobilfest.ro

 

Accesul publicului se face pe baza biletelor ce pot fi achiziționate direct la intrare.
Accesul pentru public este permis:
Sâmbătă 14 iulie: 10.00 – 24.00
Duminică 15 iulie: 10.00 – 17.00
Preț bilete: 10 lei / persoană, copii până la 12 ani au intrare gratuită.

 

Retromobil fest 2018 este organizat de Retromobil Club România cu sprijinul: BCR LEASING, PORSCHE INTERAUTO, UNIQA, MOTUL, TOP GLASS, JUST CLASSICS MOTORSPORT, INEDIT, MOTOR CLASIC MAGAZIN