Debut in CNOR- Bucovina Off Road Challenge la Gura Humorului

Gura Humorului găzduieşte în perioada 19-22 mai competiţia „Bucovina Off Road Challenge” (BORC), prima etapă a Campionatul Naţional de Off Road, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Bucovina Off Road Challenge a ajuns la a cincea ediţie şi aliniază anul acesta la start 75 de maşini şi 50 de motociclete. Secţiunea AUTO va concura la trei clase: STANDARD (15 echipaje), OPEN (35 echipaje) şi EXTREM (25 echipaje), iar secţiunea MOTO la două clase: OPEN şi EXTREM. Concurenții vor putea parcurge, în medie, 50 km de trasee pe zi, la fiecare secţiune, pe un total de 400 de km în cele 3 zile de competiţie.

 

La clasa Standard am pregătit trasee adaptate nivelelor de experienţă și dotare tehnică ale echipajelor. Acestea vor fi puse în dificultate, dar vor fi ferite de situaţiile mai riscante care apar, mai des, la celelalte secţiuni. În ceea ce privește clasa Extrem, BORC şi-a câştigat deja statutul de club experimentat pentru că topografia locului este prielnică traseelor dificile, foarte tehnice, care presupun deopotrivă abilităţi de pilotaj și dotări pe măsură pentru maşinile înscrise în concurs”, declara organizatorii.

 

Concurenţii de la fiecare clasă vor parcurge mai multe probe în timpul competiţiei: Probe de Raid- aproximativ 50 de km zilnic, Probe Speciale şi Proba Super-Speciala Trial, toate punând accentul atât pe orientare cât şi pe tehnică. În toate cele trei zile de concurs presa şi publicul au la dispoziţie întregul suport şi logistica necesare pentru accesul în cele mai dificile zone ale traseelor.

 

Competiţia de la Gura Humorului este organizată de Clubul Sportiv Off Road Bucovina cu sprijinul Primăriei Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Silvica a Jud. Suceava, şi în parteneriat cu JeepMania şi RadioZU. Mai multe informaţii aflaţi pe pagina oficială a evenimentului www.bucovinaoffroad.ro.

 

Programul competitiei