Debut pentru BMW M235i Racing in VLN

Fanii prezenţi pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania) au fost delectaţi cu o cursă foarte atractivă în prima etapă a campionatului de anduranţă VLN, desfăşurată sâmbătă. După 28 de tururi în “Infernul Verde”, BMW Sports Trophy Team Schubert a ocupat locul al treilea în a 60-a ediţie ADAC Westfalenfahrt, piloţii maşinii clasate pe podium fiind Martin Tomczyk (Germania), Jens Klingmann (Germania) şi Dominik Baumann (Austria). #20 BMW Z4 GT3 a trecut linia de sosire cu o întârziere de 2:27,254 faţă de modelul Audi învingător, pilotat de Frank Stippler (Germania), Marc Basseng (Germania) şi Laurens Vanthoor (Belgia).

VLN 2014

Tomczyk şi colegii săi au fost urmaţi de cele două BMW Z4 GT3 înscrise de BMW Sports Trophy Team Marc VDS. Bas Leinders (Belgia) şi Nick Catsburg (Olanda) au încheiat pe locul al patrulea cu maşina #26, în timp ce coechipierii lor Jörg Müller (Germania) şi Marco Wittmann (Germania) au încheiat pe poziţia a cincea.

 

Pentru o bună perioadă de timp, şi cea de-a doua maşină BMW Sports Trophy Team Schubert, în al cărei cockpit au urcat Dirk Werner (Germania), Lucas Luhr (Germania) şi Alexander Sims (Marea Britanie), s-a aflat în poziţia de a încheia pe podium. Totuşi, maşina cu numărul de concurs 19 a fost nevoită să se retragă cu puţin timp înainte de finalul cursei, după ce Sims a fost victima unui accident în secţiunea Aremberg a circuitului. Uwe Alzen (Germania) şi Philipp Wlazik (Germania) s-au regăsit în Top 3 cu modelul #2 BMW Z4 GT3, dar au abandonat ca urmare a unei pene de cauciuc.

BMW Z4 GT3 VLN

La începutul săptămânii trecute, echipele de client BMW au intrat în posesia modelelor BMW M235i Racing în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Nürburgring. Toate aceste maşini şi-au făcut debutul competiţional cu ocazia primei etape din sezonul 2014 al VLN. Guido Wirtz (Germania), Christopher Rink (Germania) şi Oleg Kvitka (Germania), echipajul Adrenalin Motorsport, a câştigat categoria CUP5, după cele patru ore petrecute în cockpitul maşinii cu numărul de concurs 668. În premieră, echipele private BMW vor lupta pentru puncte în clasa BMW M235i Racing Cup cu ocazia celei de-a doua curse VLN a anului, care va avea loc la 12 aprilie. BMW Sports Trophy Team Schubert şi BMW Sports Trophy Team Marc VDS, care vor concura cu modele BMW Z4 GT3, vor fi şi ele printre participantele la a 39-a ediţie a cursei DMV de patru ore. Anterior, cursa de calificare pentru Nürburgring 24 Hours este programată în week-end-ul care urmează.

BMW M235i

La startul primei etape VLN s-au aflat 165 de maşini, dintre care 51 au fost modele BMW înscrise la diferite categorii. 10 dintre acestea au fost BMW M235i Racing, cel mai nou model competiţional dezvoltat de BMW Motorsport. Modelele BMW au câştigat şapte clase.

 

Calendar VLN 2014

29 martie – 60. ADAC Westfalenfahrt

12 aprilie – 39. DMV 4-Stunden-Rennen

26 aprilie – 56. ADAC ACAS H&R-Cup

17 mai – 45. Adenauer ADAC Simfy Trophy

5 iulie – 54. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen

2 august – 37. RCM DMV Grenzlandrennen

23 august – Opel 6H ADAC Ruhr-Pokal-Rennen

13 septembrie – 46. ADAC Barbarossapreis

11 octombrie – ROWE DMW 250-Meilen-Rennen

25 octombrie – 39. DMV Münsterlandpokal