Dublă pentru BMW în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps

După o cursă de 24 de ore lungă şi dură, finalul a adus o bucurie fără margini pentru echipele BMW. Walkenhorst Motorsport şi ROWE Racing au înregistrat o dublă pentru BMW la cea de-a 70-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). Piloţii oficiali BMW Philipp Eng (Austria) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului alături de coechipierul Christian Krognes (Norvegia), trecând primii linia de sosire cu #34 BMW M6 GT3 după 511 tururi. A fost prima victorie la Spa pentru echipa Walkenhorst Motorsport, care a concurat în premieră la categoria PRO Cup.

Spa-Francorchamps (BEL), 29th July 2018. 70th edition 24 Hours of Spa-Francorchamps. #34 BMW M6 GT3 – Walkenhorst Motorsport: Tom Blomqvist (GBR) Philipp Eng (AUT) Christian Krognes (NOR)

#99 BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing a trecut linia de sosire la10 secunde în urma învingătorilor, obţinând astfel poziţia a doua. Cei trei piloţi oficiali BMW – Jens Klingmann (Germania), Alexander Sims (Marea Britanie) şi Nick Catsburg (Olanda) – au completat dubla pentru BMW. Acest succes înseamnă a 24-a victorie pentru BMW în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps şi prima dublă din 1997 încoace. BMW este de deaprte cea mai de succes marcă din istoria legendarei curse. BMW a reuşit trei victorii în ultimele patru ediţii ale cursei de la Spa (2015, 2016 şi 2018).

Spa-Francorchamps (BEL), 29th July 2018. 70th edition 24 Hours of Spa-Francorchamps. Team of #34 BMW M6 GT3 – Walkenhorst Motorsport: Tom Blomqvist (GBR) Philipp Eng (AUT) Christian Krognes (NOR) and #99 BMW M6 GT3 – ROWE Racing: Jens Klingmann (GER) Nick Catsburg (NED) Alexander Sims (GBR)

Cursa din acest an a fost caracterizată de numeroase perioade de neutralizare cu steag galben şi Safety Car şi a fost oprită pentru aproape două ore după un accident serios petrecut pe timpul nopţii. #98 BMW M6 GT3 al ROWE Racing a luat startul de pe poziţia a 27-a şi a fost implicat în disputa pentru victorie pe o perioadă consistentă. Cu toate acestea, Marco Wittmann (Germania), Jesse Krohn (Finlanda) şi juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie) au fost obligaţi să abandoneze în urma unei probleme tehnice. Cel de-al patrulea BMW M6 GT3 care a concurat, maşina #36 înscrisă de Walkenhorst Motorsport, a fost în toiul acţiunii la categoria AM Cup. Cvartetul de piloţi, format din Henry Walkenhorst (Germania), Ralf Oeverhaus (Germania), Anders Buchardt (Norvegia) şi Immanuel Vinke (Germania), au obţinut locul al cincilea în categorie şi poziţia a 38-a în clasamentul general.

Spa-Francorchamps (BEL), 29th July 2018. 70th edition 24 Hours of Spa-Francorchamps. Winner team #34 BMW M6 GT3 – Walkenhorst Motorsport: Tom Blomqvist (GBR) Philipp Eng (AUT) Christian Krognes (NOR)

Reacţii după cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Felicitări echipei Walkenhorst Motorsport pentru victoria în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps. După 2016, aceasta este a doua oară când BMW M6 GT3 s-a dovedit imbatabil în cea mai mare cursă GT din lume. Suntem foarte mândri de acest lucru – încă o dată, subliniază competitivitatea GT3 – portdrapelul gamei noastre pentru cursele de client. Acest al 24-lea triumf a consolidat poziţia noastră de cel mai de succes constructor din istoria cursei de 24 de ore de la Spa. Am fost deosebit de impresionat de modul în care Philipp Eng, Tom Blomqvist şi Christian Krognes şi-au asigurat victoria. Asemenea întregii echipei, cei trei nu au făcut nici o greşeală, s-au ferit de probleme şi au fost în plutonul fruntaş de la început. Strategia în timpul numeroaselor faze de steag galben şi Safety Car a fost ideală. Acesta este genul de performanţă necesar pentru a fi în frunte la o clasică de anduranţă atât de dificilă. Faptul că Jens Klingmann, Alexander Sims şi Nick Catsburg au urcat şi ei pe podium, încheind pe locul al doilea cu BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing şi completând dubla, face ca a 70-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Spa să fie perfectă. Acum putem sărbători.

Spa-Francorchamps (BEL), 29th July 2018. 70th edition 24 Hours of Spa-Francorchamps. Winning cars #34 BMW M6 GT3 – Walkenhorst Motorsport: Tom Blomqvist (GBR) Philipp Eng (AUT) Christian Krognes (NOR) and #99 BMW M6 GT3 – ROWE Racing: Jens Klingmann (GER) Nick Catsburg (NED) Alexander Sims (GBR)

Philipp Eng (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport, locul 1): Este incredibil. Sunt pur şi simplu încântat că am câştigat cursa pentru a doua oară, în faţa unui platou de concurs format din piloţi şi maşini incredibile. Modelul nostru BMW M6 GT3 a rulat incredibil de bine – iar cei doi coechipieri au fost legendari. Acum îmi trec multe prin minte. Sunt fericit pentru întreaga echipă Walkenhorst Motorsport şi pentru cei de la BMW Motorsport, de aici şi de la München. Acum aştept să beau ceva rece.

 

Jens Klingmann (#99 BMW M6 GT3, ROWE Racing, locul 2): Cred că locul al doilea a fost cel mai bun pe care l-am fi putut realiza. Sunt deosebit de fericit pentru familia BMW. Locul întâi şi al doilea pentru BMW Motorsport – care ar fi crezut înainte de cursă că vom reuşi acest lucru? Aceasta este cea mai dificilă cursă GT din lume şi putem fi toţi mândri de ceea ce am realizat.