George Căbăl, eroul cursei de la Moreni


Deşi perioada în care nu are voie să practice motocrosul – impusă de la accidentarea de la ficat din Grecia –  nu a expirat încă, George Căbăl (Vectra Racing) a câştigat clasa MX2 a etapei cu numărul şase din Campionatul Naţional de Motocros, desfăşurată duminica, 20 iunie la Moreni.

Furtuna abătută deasupra circuitul în noaptea dinaintea cursei era să cauzeze anularea cursei, dar sportivii nu au vrut să renunţe, poate şi datorită  unui public extrem de numeros şi de inimos, astfel încât s-a alergat  pe un circuit cu porţiuni în care noroiul atingea şi de jumătate de metru! După o clasare pe locul trei în prima manşă, George a profitat de soarele care a mai uscat circuitul, reuşind hole-shotul (a ajuns primul în primul viraj) şi a câştigat manşa doi, reuşind să-l ţină în urmă câteva tururi, chiar şi pe campionul de la MX1, Adrian Răduţă. Pilotul Top Cross TCS a câştigat la clasa MX1, după o spectaculoasă cursă de urmărire în prima manşă, cauzată de un start ratat, în urma căruia a rămas ultimul.

Pe locurile doi şi trei la clasa MX1 s-au clasat Ionuţ Cojanu (Vectra Racing), respectiv Cristian Pătrăşcoiu (Moto Sport Maraton Tg. Jiu). La clasa MX2, campionul en-titre, Istvan Balasz a reuşit o evoluţie constantă, terminând ambele manşe pe locul doi, dar a trebuit să se mulţumească cu treapta a treia a podiumului, datorită victoriei lui Julian Răduţă în prima manşă, pilotul Top Cross TCS fiind un împătimit al curselor pe noroi. Echipa Top Cross TCS s-a întors acasă cu încă două medalii, aduse de Alin Grădinariu, câştigătorul clasei 65 şi Ionuţ Corbea, cel mai bun pilot de clasa 85.

Marc Sandu

Comentarii

comentarii