Goodwood Festival of Speed 2011 – Un tribut adus motorsportului

 

Luna iunie a fost o luna speciala, spunem noi, pentru cititorii nostrii, reusind sa va aducem un interviu in exclusivitate cu Kris Meeke, unul din pilotii echipei MINI John Cooper Works, implicat in campionatul mondial de raliuri. Pentru ca pasiunea pentru motorsport este litera de lege pentru noi, incercam, in tot ceea ce facem, sa impartasim cu voi tot ce putem din aceasta frumoasa lume a motorsportului. De accea v-am pregatit inca o surpriza pentru inceputul lunii iulie.

 

Goodwood Festival of Speed (FoS) este evenimentul anual care reuseste sa adune laolalta cele mai importante nume de piloti din intreaga lume si masinile care au facut istorie in curse sau poate masini care vor face istorie. Motorsportnews.ro este singura entitate media din Romania prezenta  la editia din acest an prin intermediul prietenului si colaboratorului nostru Gabi Tomescu. De la monoposturi de Formula 1 actuale sau care au tinut capul de afis in anii trecuti, pana la masini de raliu si prototipuri, toate se pot regasi pe durata celor trei zile la Goodwood.

 

 

 

Evenimentul a avut loc pentru prima oara in 1993, cand Lord March (Charles Gordon-Lenox) a organizat pe domeniul sau prima editie a festivalului pe durata unei singure zile. Evenimentul desfasurat duminica 13 iunie s-a dovedit a fi cu noroc, bucurandu-se de prezenta a peste 25.000 de spectatori cu toate ca in acel an de debut festivalul s-a suprapus cu 24H de la Le Mans. In 1994 a fost adaugata inca o zi evenimentului, iar din 1996 festivalul se desfasoara pe parcursul a trei zile. Ceea ce face atat de deosebita manifestatia dedicata motorsportului de la Goodwood este traseul de viteza in coasta in lungime de 1,86 km unde fanii pot vedea in actiune toate masinile prezente, iar din anul 2005 a fost creeata si proba speciala din padure pentru masinile de raliu in lungime de 2,5km.   

 

La fiecare editie la Goodwood a fost celebrat cate un eveniment, de exemplu in 1997 editia a fost dedicata aniversarii a 50 de ani a celor de la Ferrari, anul urmator aniversarii a 50 de a ani a celor de la Porsche, in 2002 revenirii in F1 a celor de la Renault, in 2003 a fost celebrat centenarul celor de la Ford, iar anul trecut a fost sarbatorit centenarul celor de la Alfa Romeo.

 

In acest an editia de la Goodwood sarbatoreste centenarul celebrei curse americane Indy 500 si pentru asta peste 40 de modele de masini participante in celebra cursa si 16 piloti care s-au impus in aceasta cursa vor fi prezenti la ceea ce se doreste a fi cea mai mare celebrare a cursei de la Indianapolis din afara Statelor Unite.

 

Vom reveni cu materiale de la editia din acest an de la Goodwood Festival of Speed despre care puteti afla detalii si de pe site-ul oficial http://www.goodwood.co.uk/