Importanta intalnire de lucru la Ministerul Tineretului si Sportului

logo fras ok

Saptamana trecuta a avut loc o prima intalnire a actualei conduceri a Ministerului Tineretului si Sportului cu reprezentantii FRAS si cei ai ACR. In cadrul acesteia i-au fost prezentate ministrului tineretului si sportului, domnul Nicolae Banicioiu, punctele de vedere ale celor doua organizatii privind problema reprezentarii Romaniei pe plan international in domeniul automobilismului sportiv.

 

La intalnire au fost prezenti si doamna secretar de stat Emilia Carmen Tocala si secretarul pe sport al MTS. Din partea FRAS au participat domnii Ovidiu Mazilu si Victor Dragan iar din partea ACR, domnii Constantin Niculescu si Ioan Olaru.

 

Avand in vedere recentele demersuri ale MTS la FIA si dat fiind ca delegarea de putere sportiva propusa atunci, pe loc, de catre presedintele ACR, nu a fost admisa nici de conducerea MTS si nici de FRAS, domnul ministru Banicioiu a cerut ambelor organizatii sa revina cu propuneri la urmatoarea discutie ce va avea loc in acelasi cadru, in circa doua saptamani. Totodata, domnul ministru a solicitat specialistilor MTS sa studieze modele de succes ale altor tari in care cluburile automobilistice coabiteaza cu federatiile sportive nationale, urmand a se adopta si in Romania un sistem modern de organizare a acestei activitati sportive si care sa raspunda integral cerintelor Legii 69/2000 actualizate.

 

Sursa: FRAS / 1 martie 2013