Intrebarile lui Edwin Keleti pentru candidatii la functia de presedinte FRAS

Astazi am primit pe adresa redactiei un mail din partea lui Edwin Keleti prin care acesta adreseaza cateva intrebari celor care candideaza la functia de presedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv la alegerile care vor avea loc pe data de 7 februarie. Scrisoarea acestuia poate fi regasita in integralitate in cele ce urmeaza: 

 

 

Scrisoarea de pe…muchie

 

Muchia este un factor determinant in motorsport. Asta daca vrei sa faci performanta.

 

Pilotam sau incercam sa pilotam…”pe muchie” in lupta cu impasibilele secunde ce se arunca cu viteza spre noi, exploatam regulamentele…”pe muchie” in speranta obtinerii performantei absolute iar odata la 4 ani suntem, literalmente…PE MUCHIE.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Fiesta R5_Tulcea

Sperantele se nasc si mor ciclic la 4 ani si de cele mai multe ori se ineaca in mai mici sau mai mari elucubratii ale unora sau altora dezvoltate pe muchii si interese, evident, personale sau de…trib.

 

Anul acesta avem, spre deosebire de anii precedenti, o multitudine de candidati care aproape ca ar face geloasa clasa politica. Dar asta mi se pare mai degraba pozitiv, inseamna ca exista oameni si organizatii care isi doresc sa lase ceva in urma, sa faca ceva pozitiv, sa sara jos de pe muchie si sa alerge cu toata viteza in directia BUNA!

 

Unii au deja state de plata vechi in functie si functii si nu stim daca sunt experimentati sau prafuiti, altii saluta militareste si inspira disciplina, unii se imbraca multicolor si ne promit vizibilitate in toata galaxia, altii emuleaza prin downgrading masini celebre din WRC-ul de odinioara, altii pur si simplu viseaza sa ne lase toti banii in buzunar.

 

Bun, spectrul de oferte este larg, la fel este si cel al sustinatorilor din background, insa programele electorale fie sunt cam succinte/generaliste fie lipsesc cu desavarsire!
 
 
Asa ca, fiind si eu personal…”pe muchie”, e adevarat NU candidez dar inca mai nimeresc tastele si cateodata volanul, m-am hotarat sa va adresez cateva intrebari-provocare, stimati candidati, domnule presedinte in functie, la care daca veti avea amabilitatea sa raspundeti poate ne dam si noi seama cat de departe va bat propriile proiectoare in negura viitorului…
 
 
Asadar:

1. Cum vedeti posibila cresterea numarului de sportivi, mai ales la categoriile inferioare si ce modalitati concrete de sprijinire si premiere planuiti pentru tinerele talente?

 

2. Cum planuiti sa revigorati campionatele judetene/regionale/promo rally/ rally sprint, care in orice tara servesc ca baza de selectie/triere pentru sportivii ce vor ajunge in campionatele nationale?

 

3. Cum vedeti posibila imbunatatirea notorietatii sportului nostru: parteneriate media, evenimente conexe (gen concert, targuri, zilele orasului), interactiune directa cu publicul, etc?

 

4. Cum vedeti mentinerea si imbunatatirea departajarii competitiilor interne prin calificative si coeficienti?

 

5. Ce masuri concrete de imbunatatire a securitatii sportivilor/ publicului/ oficialilor propuneti, mai ales la superspeciale si zonele fara acoperire cu telefonie mobila?

 

6. Ce viziune aveti in legatura cu problema afilierii/recunoasterii de catre FIA si normalizarea relatiei cu ACR, detinatorul ASN pentru Romania.

 

7. Ce masuri concrete de apropiere de public prin mediul ONLINE (web, YouTube, Facebook, Twitter, etc) veti adopta?

 

8. Cum vedeti problema INCOMPATIBILITATII/ CONFLICTULUI DE INTERESE ale unor sportivi activi sau organizatori propusi in echipele de conducere ale Federatiei in mentinerea OBIECTIVITATII acestora?

 

9. Ce masuri concrete veti lua pentru cresterea calitatii si impartialitatii actului de arbitraj, a verificariilor tehnice, echipamentelor de cronometraj, etc?

 

10. Ce masuri concrete veti lua pentru cresterea calitatii inspectiilor si validarii traseelor de concurs, a amplasarii sicanelor, a vitezelor medii pe probele speciale, etc.

 

Si ca sa nu ramana in istorie ca decalogul lui…Keleti, va mai adresez una suplimentara dar de baza:

 

11. Ce masuri concrete veti lua pentru a nu mai fi pe…MUCHIE la 11 ani dupa mica dar zgomotoasa noastra revolutie???

 

Salutari sportive,
 
Edwin Keleti

One thought on “Intrebarile lui Edwin Keleti pentru candidatii la functia de presedinte FRAS”

  1. Citind aceste fraze de mai multe ori deoarece nu eram sigur ca vad bine citind in totalitate si observatiile mele motiv de baza pentru retragerea noastra adica al fiului meu fost pilot Junior de Rallycross.Din 2009 pina 1n 2013 a fost membru licentiat dar an de an a fost tot mai slab si mai dezordonat atat organizatoric cat si regulamentar(FIA)cat si din privinta umilitoare al abitrajului cat si al cronometrajului,sa amintesc de siguranta si integritatea pilotilor,a arbitrilor si al acelui mic public prezent la intreceri, dar sa nu mai spun caci la multe multe etape si WC-urile erau lipsa in totalitate.Nu doresc sa reamintesc trecutul caci pentru noi a fost un cosmar deoarece noi venisem cun un copil din Oradea sa fim umiliti in focarul rallycrossului dincolo de Carpati!.Indiferent cine va fi la conducerea FRAS eu ii doresc din suflet sa poata alinia automobilismul sportiv romanesc al ramurilor care le are in subordine la
    nivelul tarilor vecine care dau dovada de superioritate si civilizatie sportiva europeana.In incheiere doresc sa amintesc caci dupa "101"ani de ACR (reprezentant FIA) cat si cu o Federatie automobilistica in plina floare inca in Romania NU exista o traducere legala al regulamentului FIA la care ne inchinam!sau este obligatorie cunoasterea la perfectie al limbii franceze si engleza pentru concurentii din automobilism,fapt ce a dat nastere la aplicarea regulamentului dupa placul organizatorului si al unicului delegat federal de rallycrossVa multumesc ca mi-ati citit opinia dar eu va respect si sunt de acord in totalitate dl. Keleti cu articolul dvs.

Comments are closed.