La ora 14.00 se dă startul Prologului Red Bull Romaniacs

Cel mai dificil raliu hard enduro al lumii este gata de start. Astăzi, 26 iunie, ora 14.00 pe B-dul Coposu din Sibiu vor răsuna motoarele celor mai buni piloți de hard enduro din lume. Pentru ei s-au adus în centru Sibiului 52 de tone de piatră, peste 20 metri cubi de lemne, câteva sute de cauciucuri, sau așa cum le spun cei de la Crazy Bike (clubul care a ajutat la crearea traseului pentru Prolog – conceput de Andy Fazekas) ingredientele pentru un show extrem.

Prologul Red Bull Romaniacs are rolul de a stabili ordinea de start în prima zi din munți și la el ajung doar cei mai rapizi 16 rideri din calificările fiecărei clase. Primii care trec prin focul calificărilor sunt riderii de la cele două clase Hobby (Single și Team) care vor lua startul la ora 09:00. Aceștia vor fi urmați de piloții claselor Expert Single și Expert Team urmând ca cei de la Trial și cei de la clasa PRO să închidă sesiunea de calificări.

Taddy Blazusiak, plonezul considerat a fi cel mai bun pilot de enduro extrem din lume, a recunoscut, după antrenamentele efectuate în această seară pe traseul amenajat în centrul Sibiului, că va face show la Prologul programat la ora 14:00. Ca și în calificări primii care vor intra pe traseu la Prolog sunt cei de la clasele Hobby, urmând ca piloții de la clasa PRO, unde evoluează cei mai buni rideri din competiție să intre ultimii în scenă. La această categorie, unul din riderii de la care se așteaptă o clasare pe podium la Prolog este Chris Birch. Neozeelandezul a încheiat raliul anul trecut pe locul 2 și este unul din favoriții acestei ediții.

Mani Gyenes, singurul rider care a avut curajul să participe la toate cele șapte ediții ale Red Bull Romaniacs (în acest an se desfășoară cea de a șaptea) și câștigător a două din edițiile precedente (2005 și 2006 la clasa Expert alături de Laszlo Olah) concurează și el în acest an la clasa PRO. Obiectivul său este să termine raliul pentru că această ediție se anunță a fi una extrem de dificilă și mult îngreunată din cauza condițiilor meteo. Ploile torențiale amenință traseul Red Bull Romaniacs, zilele din munții fiind privite mai ales de piloții de la clasa PRO ca adevărate „zile de chin”.

După Prologul de astăzi, raliul va continua duminică cu prima zi în munți, iar după o incursiune în Petroșani, programată pentru luni, raliul va reveni marți în Sibiu urmând ca finișul să fie consemnat pe 30 iunie în Piața Mică din orașul supranumit și orașul enduroului extrem.

Cifre Red Bull Romaniacs 2010

1.        Concurenți care iau startul la sesiunea de calificări pentru Prolog: 165

2.        Piloți din 33 de țări

3.        Clasa PRO (clasa cu cel mai dificil traseu) – 19 piloți

4.        Clasa Expert Single – 38 de piloți

5.        Clasa Expert Team – 24 de piloți (12 echipe)

6.        Clasa Hobby Single – 52 de piloți

7.        Clasa Hobby Team – 28 de piloți

8.        Clasa Trial – 4 piloți

9.        52 tone de piatră aduse pentru traseul de la Prolog

Mai jos este disponibilă lista de start a Red Bull Romaniacs 2010.

START LIST Red Bull Romaniacs 2010

Live Tracking

Fanii pot să își urmărească favoriții accesând începând cu prima zi în munți (duminică 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opțiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

Renatta Stepanov

Media Relations Red Bull Romaniacs 2010