Publicitate

Cu doar cateva zile inaintea implinirii varstei de 44 de ani (29 decembrie), scotianul Allan McNish si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala. El isi incepea cariera de pilot in urma cu 32 de ani in competitile de karting urmate de diferite competitii monomarca, Formula 3000 pentru ca in 2002 sa ia startul intr-un sezon complet in Formula 1 alaturi de cei de la Toyota. 

Audi WEC Test

Chiar daca a avut o prezenta importanta in competitiile dedicate monoposturilor si pentru un sezon a fost prezent si in DTM, Allan a devenit un specialist al curselor de anduranta unde in final si-a castigat renumele. 1999 a reprezentat debutul sau la categoria LMP cu modelul Toyota GT-One. Un an mai tarziu avea sa semneze cu cei de la Audi alaturi de care a ramas timp de 13 ani pilotand nu mai putin de patru modele LMP, R8, R10, R15 si R18. El a reusit sa castige celebra cursa Le Mans 24H de trei ori in 1998 alaturi de Porsche si in 2008 si 2013 alaturi de Audi.    

 

Am gasit momentul ideal pentru mine sa imi inchei cariera de pilot Audi in categoria LMP din cursele de anduranta. Alaturi de colegii mei Tom Kristensen si Loïc Duval am incheiat cel mai de succes sezon personal din curse. Pot sa ma uit inapoi spre o cariera de succes care nu mi-a lasat niciun tel neatins si privesc cu entuziasm la ce imi rezerva viitorul. Acum voi avea mai mult timp pentru familia mea si o sa imi continui munca in motorsport in diferite roluri, chiar daca nu voi mai fi pilot de curse pentru cei de la Audi.” declara Allan McNish care va continua colaborarea cu cei de la Audi Sport.  

 

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro