Echipa completa pentru Nissan Zeod RC la Le Mans 24H

Satoshi Motoyama, triplu campion SuperGT, se alatura lui Lucas Ordóñez si Wolfgang Reip in proiectul Zeod pentru Le Mans 24H. Pentru pilotul japonez acesta va reprezenta cel de-al patrulea start in celebra competitie. El a efectuat deja primele teste la inceputul acestei saptamani pe circuitul Paul Ricard din sudul Frantei cu modelul ZEOD RC, alaturi de coechiperii sai.

 Nissan_ZEOD_drivers

Pentru prima data in lume Nissan va folosi tehnologia electrica la Le Mans in acest fel si sunt foarte mandru ca fac parte din echipa. Eu personal am niste treburi neterminate la Le Mans, accidentul de acum doi ani fiind unul nefericit asa cum se intampla de obicei in motorsport, si de aceea constituie o provocare doar sa reusesti sa termini aceasta cursa. Acesta este telul nostru in principal, sa reusim sa ajungem la final. Le Mans este o cursa foarte populara in randul japonezilor si multi piloti din tara noastra au avut succes aici, iar eu imi doresc sa ma numar si eu printre ei.” incheia Motoyama.

 motoyama_ZEOD_5

Pilotul japonez a ramas in inimile fanilor dupa ce in 2012 s-a chinuit aproape 2 ore sa repare prototipul DeltaWing pentru a ramane in cursa. Din pacate tentativa nu a reusit, dar Motoyama a ramas in inimile fanilor. “Dupa ce s-a chinuit in urma cu doi ani sa aduca masina inapoi in cursa, alegerea pentru noul program ZEOD a fost foarte usoara. Atunci i-am promis ca o sa il aducem inapoi la Le Mans, merita din plin oportunitatea, iar atitudinea lui de a nu renunta a devenit un simbol intre fani.” declara Darren Cox directorul mondial de vanzari si marketing NISMO.  

 

Ordóñez va efectua in acest an un sezon complet in Super GT la clasa GT300 cu un model Nissan GT-R NISMO GT3 alaturi de coechiperul sau Kazuki Hoshino. Din aceasta cauza pe data de 1 iunie, cand va avea loc testul oficial pentru Le Mans, Ordóñez va absenta datorita cursei de la Autopolis, el urmand a fi inlocuit de Tommy Erdos.  

 Ordonez Super GT

Wolfgang Reip este si el castigator al programului GT Academy (2012), la fel ca Ordóñez, si si-a facut debutul in curse in anul 2013 in campionatul Blancpain Endurance Series. Ulterior, datorita prestatiei sale excelente, a fost cooptat in WEC pentru categoria LM P2 de echipa Greaves Motorsport. Belgianul a explicat fanilor cum functioneaza comenzile de pe volanul Nissan-ului ZEOD RC.  

 

 

Nissan foloseste acest proiect ca o platforma de dezvoltare pentru debutul din 2015 la clasa LM P1.