Nasser Al-Attiyah reuseste o noua victorie de etapa in Dakar 2015

Etapa a patra a început în Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri. La început, piloţii au avut de parcurs drumuri montane virajate şi foarte dificile, după care au trecut graniţa în Chile.

Nasser Al Attiyah

Coborârea ce a urmat spre sosirea din Copiapo, localizat la aproximativ 1.000 de metri deasupra nivelului mării, s-a dovedit a fi o altă provocare majoră pentru participanţi. În partea finală a probei speciale, concurenţii au parcurs dunele înalte din jurul Copiapo. Mulţi piloţi au rămas blocaţi şi au pierdut timp preţios.

Nasser Dakar 2015

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul Mathieu Baumel (Franţa) au obţinut o nouă victorie de etapă în ediţie 2015 a Raliului Dakar. Cei doi au fost cei mai rapizi în etapa ce a dus caravana de la Chilecito (Argentina) la Copiapo (Chile), astfel că şi-au extins avansul în clasamentul general la 8’15”.

Nasser cockpit MINI

Joan “Nani” Roma (Spania), ajutat de copilotul Michel Périn (Franţa), a completat prima dublă MINI din acest Dakar. Experimentatul echipaj, care a câştigat Raliul Dakar în urmă cu un an, a reuşit un excelent loc secund şi a urcat 11 locuri în clasamentul general. Acum, cei doi se află pe poziţia a 44-a.

 

Mani Gyenes a avut o specială bună și a izbutit să încheie proba cu al 20-lea timp. Riderul Autonet Motorcycle Team a recuperat și cinci poziții în clasamentul general, unde se află pe locul 40 după 4 din cele 13 probe speciale programate în această ediție.

Mani Gyenes ps 3 Argentina

Cea de a patra zi din Raliul Dakar a însemnat prima traversare a Munților Anzi și trecerea, în mai puțin de 12 ore, prin doua anotimpuri și urcarea la 4.800 m în Pasul San Francisco. Ajunși în Chile, după cele trei speciale în Argentina, riderii au avut parte de primii kilometri în Deșertul Atacama. Cel mai arid deșert din lume i-a întâmpinat cu o specială de 315 km și cu bivuacul amenajat lângă Copiapo – capitala regiunii Atacama.

 

Proba a fost una pe placul riderului sătmărean acesta pronind al 39-lea și izbutind să stabilească al 20-lea timp al specialei. Dacă la plecarea din Argentina se afla pe locul 45 la general, după prima zi în Chile, Mani a recuperat cinci poziții și speră să aibe zile la fel de bune și în următoarele etape din Atacama.

 

Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:A fost o zi în care în sfârșit nu am mai fost nevoit să merg în urma quadurilor. Mi-am găsit relativ repede ritmul și totul a fost bine. Nu am avut probleme la traversarea Anzilor, totul a fost ok. Acum mai avem două speciale până la ziua de odihnă din Iquique și sper să recuperez cât mai mult.

 

Clasament general Moto după 4 din 13 PS:

  1. Joan Barreda Bort – 13h10min33sec
    …………………………………………………..
    40. Emanuel Gyenes – 15h50min11sec
    ……………………………………………..
    63. Marcel Butuza – 17h34min23sec

VanLoon

Joi piloţii vor traversa Deşertul Atacama, unul dintre cele mai aride locuri de pe Terra, pe traseul de la Copiapo la Antofagasta. Etapa cu o lungime de 458 de kilometri va fi caracterizată în principal de nisip foarte fin (aşa-numitul fesh fesh), precum şi de macadam şi pietre de mari dimensiuni acoperite de nisipul deşertului. Pe 9 ianuarie speciala de 319 km îi va duce concurenții de la clasa moto pe vârfuri muntoase dar și pe dunele care străjuiesc coasta Pacificului, ziua urmând să se încheie la Iquique. Finișul celei de a șasea etape va fi chiar în centrul orașului Iquique, organizatorii dorind să le facă o bucurie locuitorilor acestei regiuni afectate de un puternic cutremur în aprilie 2014.

 

Clasament general Auto după etapa 4

1. Al-Attiyah – Baumel 12h30:44
2. De Villiers – Von Zitzewitz 12h38:59
3. Al Rajhi – Gottschalk 12h54:17
4. Ten Brinke – Colsoul 13h13:16
5. Holowczyc – Panseri 13h14:14

 

Ce urmează…

Ziua a cincea 5 (8 ianuarie 2015)
Start/sosire: Copiapo/Antofagasta (etapa 5)
Distanţă totală: 697 km, probă specială: 458 km, traseu de legătură: 239 km