Noul Peugeot 908 – special creat pentru cursa Le Mans 2011

Echipa Peugeot Sport urmeaza sa aiba un program incarcat in 2011 pe circuitul de curse. Obiectivul general este asigurarea unui loc pe podium, realizare inlesnita de o masina complet noua. Inca o data, cursa de 24 de ore de la Le Mans ramane atractia absoluta a anului 2011.

De la 90X la 908

Modelul 908 HDi FAP are un numar record de competitii castigate, incluzand titlul seriei Le Mans in 2007, 2009 si coroana inaugurala ILMC in 2010. “Am ales 908 ca nume pentru noua masina pentru a pastra ideea de succes cu care este asociata”, a declarat Xavier Peugeot, director de marketing si comunicare Peugeot.

Solutiile tehnice alese de echipa Peugeot Sport

Imediat dupa cursa de 24 de ore de la Le Mans, inginerii echipei Peugeot Sport au definit o noua masina, care sa se alinieze celor mai recente reguli tehnice. Au profitat de lectiile invatate cu 908 HDi FAP: ”Regulile s-au schimbat, insa nu am pornit de la o foaie de hartie nescrisa”, declara Bruno Famin, directorul tehnic al echipei Peugeot Sport.

O masina cu cockpit inchis: “Acest tip de cockpit ofera o siguranta sporita pentru pilot. De aceea am decis sa pastram aceasta varianta.

Motorul: ”Avem suficienta experienta cu motorul V12. In final, am decis sa optam pentru un motor turbo diesel V8, ale carui caracteristici sunt similare cu cele ale lui V12. Capacitatea cilindrica este de 3700 cm3, viteza maxima la care poate ajunge 908 fiind de 550km/h.

Rotile: “Pentru a creste suprafata de contact dintre anvelopa si calea de rulare, am ales roti mai mari pe fata, care sa se incadreze in limitele specificate de reguli.”

Piloti de exceptie

Acest sezon are un calendar echilibrat, o schimbare a regulilor tehnice si sosirea unei masini noi, insa alcatuirea echipei este aceeasi.

Componenta celor trei echipe pentru Le Mans 2011:

N°7 908: Alexander Wurz / Anthony Davidson / Marc Gené
N°8 908: Franck Montagny / Nicolas Minassian / Stéphane Sarrazin
N°9 908: Sébastien Bourdais / Pedro Lamy / Simon Pagenaud