Lansarea nationala a noii Toyota Corolla

Atunci cand fanii motorsportului, si in special cei ai raliurilor, aud numele Corolla gandul le zboara cu nostalgie la perioada anilor ’90, mai exact spre sfarsitul acestora. In anii ’70 suedezul Ove Andersson punea bazele echipei Toyota Team Europe, un rezultat venit in urma colaborarii cu cei de la Toyota inceputa in 1972. Victoria lui Hannu Mikkola din 1975 in Raliul celor 1000 de lacuri, la volanul unei Toyota Corolla 1600 cc, a insemnat nasterea echipei Toyota Team Europe. In 1997 Andresson i-a convins pe cei de la Toyota sa continue programul in WRC si pentru prima oara dupa anii ’70 i s-a permis sa foloseasca modelul Corolla in campionat. Astfel lua nastere modelul Corolla WRC care in 1999 avea sa si aduca titlul mondial in curtea constructorului nipon. Din pacate acesta avea sa fie si ultimul an in care Toyota a fost implicata cu echipa de uzina in WRC.

TTE workshop 1997

 

Dupa mai mult de un deceniu de la evolutiile in WRC si dupa 47 de ani de la nasterea sa, modelul Corolla a ajuns la cea de-a 11 generatie. Prima generatie a fost lansata in 1966 si de atunci pana in prezent aproximativ 40 de milioane de utilizatori au detinut un astfel de model. 

Toyota Corolla

Toyota Romania a prezentat, in premiera nationala ieri, 18 septembrie, noua generatie Toyota Corolla. Asa cum deja trendul industriei auto impune, noua generatie este cu 80 mm mai lunga decat predecesoarea sa si cu 15 mm mai lata asigurand astfel un confort imbunatatit. 3 motorizari sunt disponibile pentru noul model: 1.33l cu transmisie manuala, 1.6l cu transmisie manuala sau CVT si 1.4 D-4D cu transmisie manuala sau MMT. Echipamentele destinate sigurantei active si pasive ii confera acestui model 5* Euro NCAP. Modelul este dotat cu 9 airbaguri SRS, sisteme de franare, control al tractiuniisi al stabilitatii de ultima generatie. 

 

Lista de Preturi Corolla 16 sept 13