O federație altfel, o federație puternică!

Norris Măgeanu, pilot și organizator de etape de raliuri, viteză în coastă și karting a depus vineri, 23 ianuarie, actele necesare pentru candidatura sa la funcția de președinte al Federației Române de Automobilism Sportiv.  

 

Așa cum am spus și când am anunțat intenția mea de a candida, am trecut prin toate ”straturile” de iubitor, pasionat și activist al motorsportului, cunosc toate bucuriile și nefericirile pe care ți le oferă acest frumos sport. În ultimii ani am văzut pe pielea mea cum este să fii organizator sau sportiv, știu ce nevoi au și unii și ceilalți. Am învățat și pot împărtăși mai departe cum se poate promova frumos o etapă, știu ce anume își doresc sponsorii și cum pot fi făcuți să fie interesați de acest fenomen. Știu ce anume face dintr-un filmuleț de 30 de secunde o știre și cum acea știre poate deveni știrea de la TV. Nu îmi place să stau la birou și nu îmi place să vorbesc la telefon. Îmi place să privesc oamenii în față, pe teren, pe asfaltul circuitelor sau pe macadamul etapelor. Voi fi președintele de jos, dintre noi, nu președintele de sus, de la birou. Dar voi fi și neobositul reprezentant al tuturor membrilor în cabinetele ministeriale, la porțile FIA, în negocieri cu sponsori și parteneri, în emisiuni TV, în toate momentele în care federația sau vreun membru al ei are nevoie de reprezentare echilibrată, demnă, jovială, pertinentă. Sunt pregătit să îmi asociez imaginea și ceea ce am acumulat până acum cu federația noastră și să scot ce e mai bun din această asociere. Sper ca cei mai mulți dintre noi să considere acest moment unul unic, avantajos, interesant și să îmi acorde votul lor la alegerile care urmează. – a declarat Măgeanu după depunerea programului său.

 Norris Mageanu

Direcțiile pe care le-a subliniat într-un program denumit ”O federație altfel, o federație puternică!” sunt, pe scurt:

 

  • aducerea de noi sponsori și parteneri la federație pentru o creștere substanțială a bugetului,
  • realizarea de parteneriate cu consilii județene și municipale,
  • aderarea la programele MTS și ME ”Școala Altfel”,
  • descentralizarea activităților federale către asociații zonale, locale sau județene,
  • intensificarea susținerii motorsportului pentru tineri, în special prin intermediul karting-ului,
  • schimbarea totală a abordării zonei de media și imagine,
  • accesarea de fonduri europene,
  • stabilirea de parteneriate cu licee si facultăți tehnice pentru a aduce voluntari și noi iubitori de motorsport în preajma federației
  • abordarea cu deschidere și inteligență a relației cu MTS, FIA și ACR.

 

Norris Măgeanu este un apropiat al motorsportului românesc încă din 2002, când participă prima data copilot în Campionatul de Raliuri. De atunci, Norris a fost pilot, promotor, organizator de etape de raliuri, viteză în coastă sau karting, întotdeauna în apropierea fenomenului auto. Este unanim acceptat că etapele organizate de echipa sa, Raliul Argeșului sau Muscel Racing Contest, au fost cele mai bine mediatizate și cele mai apreciate etape din România în ultimii ani.