Campionii mondiali din raliuri vin pe circuit

Trei campioni mondiali si unul in devenire, care au acumulat impreuna sase titluri mondiale in WRC si 75 de victorii, se vor intrece sambata, 18 august, in Scirocco R-Cup. Markku Alén, Juha Kankkunen, Carlos Sainz si Sebastien Ogier lua startul in competitia monomarca pe varianta scurta a circuitului de la Nurburgring, Scirocco R-Cup fiind o competitie suport pentru campionatul DTM.

Cei patru piloti nu se pot plange de lipsa experientei pe circuit. Markku Alen finlandezul in varsta de 61 de ani are experienta cursei de 24H de la Le Mans si patru curse in DTM la volanul unei Alfa Romeo in calitate de invitat. Mister Maximum, si-a castigat renumele din partea fanilor, datorita stilului sau de piotaj foarte spectaculos.

Compatriotul sau Juha Kankkunen, 53 de ani, este familiarizat cu aceasta competitie fiind prezent déjà in doua curse anterioare. “Pentru noi batranii este un lucru minunat. Ne reintalnim cu vechi prieteni si putem sa vedem care dintre noi e cel mai bun in prezent” declara Kankkunen de patru ori campion mondial in WRC.

 

El Matador, Carlos Sainz dublu campion mondial in WRC, este si el familiarizat cu formatul competitiei luand startul in curse anterioare, iar circuitul de la Nurburgring ii este familiar din 2009 atunci cand a luat startul in cursa de 24H de pe acest circuit la volanul unui Volkswagen Scirocco GT24. In prezent spaniolul se ocupa de dezvoltarea modelului Polo R WRC, care isi va face debutul anul urmator in campionatul mondial de raliuri.  

 

Modelul Polo R WRC va fi pilotat de Sebastien Ogier, francezul neputand nici el sa lipseasca de la aceasta cursa, chiar daca peste doar o saptamana va lua startul in Raliul Germaniei. “Este fantastic sa pilotezi alaturi de aceste legende ale raliurilor” declara Ogier acesta pilotand un model Scirocco anul trecut in competitia Race of Champions pe care de altfel a si castigat-o.

 

Vineri va avea loc sesiunea de antrenamente de 30 de minute, urmand ca sambata sa aibe loc calificarile si cursa propriu-zisa care va avea 14 ture insumand 50.8km.