Locul 21 pentru Mattias Eckstrom in NASCAR

Dublul campion din DTM Mattias Eckstrom a reusit locul 21 in debutul sau in competitia nord americana NASCAR in cursa care s-a desfasurat pe circuitul din Sonoma California. Seuedezul a reusit sa impresioneze la prima s-a aparitie in NASCAR cu toate ca acest lucru nu s-a refectat din pacate si in rezultatul obtinut.

Cu un start din pozitia 38 de pe grila Eckstrom a reusit chiar sa se afle la conducerea cursei pe parcursul a 7 ture. Dupa primul pit stop acesta a cazut pe locul 21 si doar in cateva ture dupa iesire acesta se afla din nou in top 5. Al doilea pit stop si din nou acelasi scenariu locul 20 la iesirea de la standuri si din nou cursa de recuperare. Cu doar 18 tururi pana la final Eckstrom aflat pe pozitia a 5-a a fost acrosat de Brad Keselowski fapt care a facut ca masina sa se invarta, incident ce avea sa il coste pe Eckstrom un loc garantat in top 10. Trebuind sa mai faca un pit stop neprogramat, seudezul s-a regasit in pozitia 34 cu doar cateva tururi ramase pana la final, dar cu o cursa de recuperare nebuna acesta si-a asigurat locul 21 la final.

Pe Mattias Eckstrom il veti putea urmari duminica 4 iulie in competitia care l-a consacrat si anume campionatul german de turisme pilotand din nou masina sa Audi A4 DTM.   

foto: dtm.com