22 de masini pentru sezonul 2014 WTCC

Civic WTCC

FIA a confirmat inscrierea a 22 de masini in WTCC pentru sezonul 2014. 16 dintre acestea sunt inscrise la categoria TC1 urmand ca restul de sase sa concureze in categoria TC2 dedicata modelelor S2000 din 2013, adica din vechea generatie. Liqui Moly Team Engstler vin cu cele doua modele BMW 320 TC, Campos Racing cu trei SEAT Leon si Nika Racing cu Crevrolet Cruze 1.6T. Echipa Campos Racing va mai alinia si doua Chevrolet Cruze la categoria TC1 avand astfel cea mai numeroasa echipa in acest sezon cu cinci masini. Hugo Valente si Dušan Borković vor pilota modelele Cruze, iar pentru SEAT-uri a fost anuntat oficial doar corsicanul John Filippi in varsta de 19 ani. Echipa a efectuat un test la Valencia in aceasta luna, incheiat cu succes.  

 Leon WTCC 2014

Datorita schimbarilor majore de regulament din acest an echipele Wiechers-Sport, Special Tuning Racing, bamboo-engineering, Tuenti Racing Team, PB Racing si RML, nu se vor afla la startul acestui sezon. Cei de la RML vor oferi insa asistenta pentru cele sapte modele Cruze care vor fi folosite de patru echipe private in acest sezon. 

Chevrolet Cruze 2014

Dupa ce initial Mike Earle anuntase revenirea modelelor Ford in WTCC sub culorile echipei sale Onyx Race Engineering, din pacate acest lucru nu va fi posibil pentru ca Ford a refuzat sa sprijine omologarea modelului Fiesta (in varianta berlina), care ar fi urmat sa aiba sub capota motorul preparat de Mountune. Doi piloti erau in carti pentru aceasta echipa Colin Turkington si Pepe Oriola. Daca pentru Turkington situatia este clara el alegand sa alerge in BTCC pe un BMW 125 M, pentru Oriola situatia nu este deloc roza el bazandu-se pana in ultimul moment pe acest program.

C-Elysee WTCC

 

Cei de la Honda si Citroen au efectuat si ei teste la Valencia saptamana trecuta, Honda prezentandu-si totodata si grafica finala pentru sezonul 2014. Gabriele Tarquini si Tiago Monteiro au terminat testele cu al doilea si al treilea timp dupa ce Sebastien Loeb a reusit cu modelul C-Elysee sa inregistreze cel mai bun timp, batand recordul pe tur reusit de Yvan Muller in 2012 cu Chevrolet Cruze.