Aparitie unica pentru Volvo in acest sezon al WTCC

Volvo Polestar Racing revine in WTCC dupa o absenta de aproape 2 ani cu modelul de specificatie S2000, C30 1.6T, aliniat de echipa suedeza in STCC (campionatul scandinav de turisme). Unica aparitie in acest an in WTCC, si probabil ultima a modelului Volvo C30, va fi o rasplata pentru campionul STCC din acest an Thed Björk. Suedezul va pilota modelul Volvo la penultima etapa WTCC, care va avea loc la Shanghai pe 3 noiembrie.

Volvo C30 WTCC

Abia astept sa debutez in WTCC alaturi de Volvo, o oportunitate pentru care sunt foarte recunoscator. Este un campionat foarte competitiv si provocarea pentru noi va fi mare, dar acest lucru ma motiveaza si mai mult. Trebuie sa fim realisti pentru ca ne asteapta un weekend greu si de aceea credem ca un rezultat in top 10 ar fi foarte bun. Totusi misiunea noastra principala va fi sa adunam cat mai multe date si informatii.” declara Björk.

 

Desi inaintea sezonului 2012 zvonurile indicau o echipa Polestar formata din Robert Dahlgren si Gabriele Tarquini in WTCC, cei de la Volvo s-au axat pe modelul S60 cu care alearga in STCC si pe care il vor alina in Australian V8 Supercars incepand cu anul urmator.  

 

Ne aliniem la aceasta penultima etapa de la Shanghai pentru a lua pulsul din WTCC si totodata sa celebram reusita lui Thed Björk din acest an in STCC. In 2012 atentia noastra s-a indreptat catre modelul S60 si acesta nu corespunde cerintelor din WTCC. Credem in continuare ca platforma din WTCC este o solutie foarte buna la nivel mondial in ceea ce priveste costuri – beneficii si de aceea vrem sa ramanem la curent cu ce se intampla acolo. Aceasta este obiectivul nostru la Shanghai, nu rezultatul imediat si performantele.” spunea Alexander Murdzevski Schedvin, directorul comercial Volvo.