Decizia Citroën se asteapta la sfarsitul lunii

In toamna anului trecut Citroën isi anunta intentia cu privire la posibila implicare in WTCC, incepand cu anul 2014 sau 2015. In ianuarie 2013 proiectul participarii in WTCC se afla pe masa conducerii Citroën, urmand ca decizia cu privire la acest lucru sa fie luata in acest an. 

Yves Matton

Yves Matton, directorul Citroën Racing a declarat de curand ca: “Decizia finala pentru participarea in WTCC se asteapta la sfarsitul lunii iunie. Directorul managerial, Frédéric Banzet, este convins de beneficiile participarii Citroën in WTCC.” 

 

Un prototip bazat pe modelul DS3 WRC a fost deja testat de Sebastien Loeb si Alain Menu. De asemenea zvonuri despre implicarea in acest campionat au aparut pe parcursul anului si din partea celor de la Subaru si Renault, insa cele din tabara Citroën par cele mai concrete in acest moment. SEAT a anuntat ca va lua o decizie cu privire la revenirea in WTCC cu o echipa de uzina, insa pana in acest moment nicio declaratie nu a fost facuta, chiar daca firma spaniola a prezentat noul model SEAT Leon Cup Racer. 

Leon Cup Racer

Cu siguranta lucrurile vor evolua intr-o directie sau alta dupa saptamana urmatoare cand FIA va decide noile reglementari tehnice incepand cu sezonul 2014, asa cum s-a anuntat anterior. Practic aceste reglementari noi exista insa FIA nu a hotarat daca 2014 va fi un an de tranzitie in care vechile si noile reglementari vor merge in paralel, sau va fi anul in care noile reglementari vor intra din plin vigoare.

 

Ce inseamna asta? Majoritatea masinilor existente in prezent in WTCC sunt modele de categorie Super 2000 iar noile reglementari vor interzice participarea acestora din 2014. Daca pentru Honda si LADA lucrurile vor fi mai “usoare” in sensul ca au sprijin de uzina si pot dezvolta mai usor noi modele, restul masinilor existente precum Chevrolet Cruze, BMW, SEAT, Ford vor disparea cu siguranta. Noul SEAT Leon Cup Racer a fost construit respectand in mare parte noile reglementari tehnice.