Ford-urile se intorc in WTCC

Rotek Racing este noua echipa care a achizitionat cele doua Ford-uri Focus WTCC de la Arena Motorsport. Cele doua masini vor reveni pe circuitele din WTCC spre sfarsitul sezonului, iar unul dintre cei doi piloti care se vor afla la volanul unuia dintre cele doua modele este Robb Holland.

Ford Focus WTCC

Americanul a debutat in seria mondiala de turisme anul trecut in etapa de la Sonoma, SUA, la volanul unui Chevrolet Cruze sub culorile Bamboo Engineering. Echipa Rotek Racing este de asemenea o echipa americana iar cel de-al doilea pilot al echipei se pare ca va fi tot unul de aceeasi nationalitate. Planul general este acela de a fi o echipa 100% americana incercandu-se astfel atragerea sprijinului oficial de uzina al celor de la Ford.

 

Planul in acest moment este acela de a alinia ambele masini la start ince din acest sezon. Vom fi prezenti la cursa de la Sonoma cu siguranta, si dupa aceea incercam sa mergem si la etapele din Asia. Cei de la Ford urmaresc cu mare interes desfasurarea evenimentelor insa in acest an vom fi o echipa privata cu siguranta. Speram ca acum avand un program american cei de la Ford sa aiba interes sa il sprijine.” declara Robb Holland. Americanul a luat de asemenea startul si in doua curse din BTCC anul trecut la Snetterton si Knockhill.

 

Motorul folosit va fi cel dezvoltat de tunerul Mountune si pentru inceput echipa va avea baza la Nurburgring (Germania), urmand ca mai tarziu operatiunile sa se mute la Sonoma (SUA).