Peugeot 208 T16 Pikes Peak – specificatii tehnice

875 de cai putere pentru 875 de kilograme pusi in miscare de o tractiune integrala. Asta au pregatit cei de la Peugeot Sport pentru a castiga titlul de “King of the Peak” pe 30 iunie in Colorado, SUA.  

 

Clasa “Unlimited” din competitia Pikes Peak Hill Climb ramane una dintre cele mai spectaculoase clase ale evenimentului, cu toate ca incepand de anul trecut clasa dedicata automobilelor electrice a cunoscut o puternica dezvoltare. Nobuhiro Tajima, cel care detine recordul absolut al traseului la volanul unui Suzuki SX4 in 2011 el reusind sa opreasca cronometrul la 9:51.278, a facut si el trecerea la clasa electrica. Fantezia inginerilor de curse poate zburda in voie la clasa “Unlimited” neexistand niciun fel de restrictii. 

Peugeot 208 T16 PP

Jean-Christophe Pallier, inginerul Peugeot Sport responsabil de proiectul 208 T16 PP declara: “Proiectarea acestei masini a fost o experienta care ne-a rasplatit pe deplin, chiar daca factorul timp nu a tinut prea mult cu noi. Doar imaginatia este limita atunci cand trebuie sa proiectezi o masina pentru Pikes Peak.

 

Altitudinea foarte mare la care se desfasoara aceasta cursa este unul din aspectele care reprezinta o provocare unica. Directorul Peugeot Sport Bruno Famin explica: “In cazul unui motor aspirat, pierzi un procent din puterea motorului la fiecare 100 de metri pe care ii urci.” Motorul ce va fi folosit este un V6, bi-turbo proiectat pentru cursele de anduranta. De altfel foarte multe elemente folosite la masinile proiectate pentru cursele de anduranta, cum ar fi transmisia, frane, admisia si alte elemente aerodinamice.  Puterea va fi pusa la pamant prin intermediul pneurilor Michelin. 

 

Specificatii tehnice complete Peugeot 208 T16