Ford vine in WTCC

Britanicii de la Arena International Motorsport au construit o noua masina conform specificatiilor grupei FIA Super 2000, echipata cu un motor de 1.6 L turbo, cu care urmeaza sa debuteze in WTCC in acest an, noul model fiind programat la sfarsitul acestei luni pentru inspectia FIA in vederea omologarii.

 

Tom Chilton, care a pilotat anul trecut in BTCC un Ford Focus, este primul pilot anuntat de catre cei de la Arena International Motorsport, iar cel de-al doilea se pare ca va fi Gabriele Tarquini care poarta tratative de ceva timp cu britanicii.

 

Echipa va efectua mai multe teste in Marea Britanie in aceasta luna urmand ca in februarie sa testeze in Spania. Mike Earle fondatorul si directorul Arena International Motorsport declara: ” Intreaga echipa a muncit foarte mult pentru ca masina de WTCC sa fie gata la timp pentru teste. Sunt mai multe restrictii la o masina de WTCC decat versiunea pentru BTCC, astfel ca a trebuit sa facem modificari pentru aceasta noua versiune si bineinteles ca motorul si pneurile sunt diferite. Vom folosi luna ianuarie pentru a lucra la dezvoltarea masinii in cadrul fabricii noastre inainte de a demara intreg programul de teste de pe circuit.”