Raliul Portugaliei – Hirvonen mosteneste prima pozitie

Macadamul din Portugalia a fost inlocuit peste noapte de un noroi foarte alunecos si o ceata densa. Datorita ploilor puternice care au cazut fara oprire toata noaptea de joi spre vineri si toata ziua de vineri, organizatorii s-au vazut nevoiti sa anuleze cea de-a doua bucla a zilei.  

Cele trei probe speciale care alcatuiau prima bucla din ziua a doua au constituit un cosmar pentru echipaje. Latvala a dat tonul iesirilor in decor chiar din prima speciala a zilei, acesta lovind o piatra care l-a aruncat intr-un sant de unde nu a mai putut iesi. Pe aceasi proba au mai avut probleme Neuville, Tanak, Ogier, Paddon, Breen dintre acestia doar Neuville si Ogier reusind sa continue. Dezastrul avea sa loveasca echipa Ford pe PS6, atunci cand Petter Solberg avea sa se opreasca aproape de finalul probei. Astfel pilotul oficial Citroen s-a trezit pe prima pozitie, Hirvonen declarand: “Ne aflam intr-o pozitie buna acum, este important sa gasim un ritm bun. Avem o sansa de a castiga aici si vom face tot posibilul sa nu facem greseli prostesti.” Finlandezul mai spunea despre conditiile intalnite vineri in Portugalia ca sunt unele dintre cele mai dificile pe care le-a experimentat de-a lungul carierei. “Am pilotat foarte incet dar tot a fost extrem de dificil, era atata ceata incat nu vedeai la 10 m. Cu tot noroiul si ploaia cazuta m-am asigurat ca nu fac greseli, dar a fost foarte greu.”  

 

Eroul zilei, daca putem spune asa, a fost Dani Sordo care a reusit hatrick-ul pe cele trei probe din prima bucla si pana la urma ale zilei, dupa ce organizatorii au luat decizia de a anula cea de-a doua trecere pe aceleasi 3 probe. “Au fost conditii extrem de dificile si PS7 a fost cea mai grea proba a zilei. Era imposibil sa vezi drumul.

Pe locul al doilea la finalul zilei secunde il regasim pe rusul Evgeny Novikov care chiar daca a avut probleme cu intercomul, a reusit sa il depaseasca pe Mads Osberg pe fondul unei pene de cauciuc suferite de norvegian la roata spate stanga a Ford-ului Fiesta WRC.

 

Astazi pilotii vor avea de parcurs 6 probe speciale in lungime de 148.16km, practic sunt 3 probe speciale care vor fi parcurse de doua ori.

 

Rezultate dupa ziua a II-a:

1.

M. HIRVONEN

1:20:01.7

2.

E. NOVIKOV

+36.3

3.

M. ØSTBERG

+41.8

4.

P. SANDELL

+3:07.2

5.

M. PROKOP

+3:25.8

6.

N. AL ATTIYAH

+3:46.9

7.

P. VAN MERKSTEIJN (JR)

+3:50.8

8.

D. KUIPERS

+4:41.1

9.

S. OGIER

+5:45.1

10.

J. KETOMAA

+5:52.3