Hyundai Motorsport isi intareste echipa

Hyundai Motorsport a anuntat numirea celebrului specialist Nino Frison in calitate de director tehnic al echipei. Italianul va lucra la sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, de unde va coordona departamentele tehnice specifice (sectiile: sasiu, motor si design). Acesta este subordonat directorului echipei, Michel Nandan si va fi responsabil cu dezvoltarea permanenta a modelului Hyundai i20 WRC.

 Nino Frison

Nino Frison are o experienta vasta in domeniu, de peste 30 de ani, perioada in care a devenit unul dintre cei mai apreciati consilieri tehnici si de management din lumea sporturilor cu motor. Frison a adunat experienta in competitii diverse, de la monoposturi, inclusiv in Formula 1, pana la raliuri in cadrul unor echipe de top din Campionatul Mondial (WRC).

 

Inca de la formarea Hyundai Motorsport, in decembrie 2012, pozitia de director tehnic a fost vacanta, responsabilitatile fiind asumate de Michel Nandan, directorul echipei. Hyundai Shell World Rally a progresat in mod continuu, inca de la debutul in Campionatul Mondial de Raliuri. Desemnarea lui Frison ca director tehnic ii va permite lui Nandan sa se concentreze pe dezvoltarea intregului proiect.

 

Hyundai Motorsport a inaugurat recent un nou banc de testare pentru motoare, in cadrul fabricii din Alzenau. Aceasta initiativa sustine efortul de a accelera dezvoltarea propriilor motoare si de a eficientiza procesele de testare.

 

Noua facilitate va oferi echipei mai multa libertate in dezvoltarea si analizarea motorului turbo de 1,6 litri proiectat de echipa. De asemenea, bancul de testare va permite Hyundai Motorsport simularea conditiilor diverse intalnite in WRC.