Simone Tempestini lupta pentru victorie in Raliul Poloniei

  • Înaintea Raliului Poloniei, Simone Tempestini este pe locul 3 în clasamentul din Junior WRC

  • Concurență puternică și la etapa din Polonia; 9 echipaje înscrise în competiția dedicată juniorilor

  • Traseul ediției din 2015 a suferit modificări majore comparativ cu anul trecut

Simone Tempestini

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți să se lupte pentru victorie în Raliul Poloniei, etapa a șaptea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) și a treia inclusă în Junior WRC, competiție dedicată juniorilor. Pentru Simone Tempestini aceasta este cea de-a treia prezență în Raliul Poloniei.

După testul util din Raliul Moldovei Moinești, Simone Tempestini este pregătit pentru startul într-o nouă etapă din Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul Citroen DS3 R3T Max. Raliul Poloniei, etapa a șaptea din WRC și a treia din calendarul Junior WRC, se anunță una extrem de disputată cu nouă echipaje care se vor lupta pentru puncte în competiția juniorilor. “Am avut un ritm bun în primele două raliuri din Junior WRC, am câștigat și probe, dar nu am avut noroc să adunăm atât de multe puncte pe câte ne-am fi dorit. Suntem pe trei în clasament acum și este foarte important să obținem un rezultat de top aici”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini 1

Chiar dacă juniorul Napoca Rally Academy a mai concurat de două ori până acum în Raliul Poloniei, traseul din 2015 a fost modificat în proporție de 90%, o singură probă fiind identică cu cea de anul trecut. “Îmi plac probele de aici. Sunt foarte rapide și trebuie să ai un ritm bun încă de la început. Sunt mulți fani pe margine, iar atmosfera este incredibilă. M-am simțit bine cu această mașină, iar copilotul meu a făcut o treaba excelentă până acum. Știu că nu va fi ușor, dar îmi doresc să câștig aici”, a spus Simone Tempestini.

Raliul Poloniei începe joi, 2 iulie, cu startul festiv și super speciala de pe Mikolajki Arena, vineri sunt programate șapte probe speciale, plus super speciala, sâmbătă tot șapte speciale și super speciala de pe Mikolajki Arena, iar duminică, 5 iulie, este o singură probă distinctă care va fi parcursă de două ori. Lungimea totală a raliului este de 1192,5 km, dintre care 313,53 împărțiți în 19 probe speciale.