Simone Tempestini obtine victoria în Production Cup din WRC 2 în Raliul Argentinei

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au reușit să termine pe prima poziție în Production Cup din WRC 2 în Raliul Argentinei, obținând astfel a doua victorie din mondialul de raliuri.

Simone Tempestini Argentina 2015 2

Raliul Argentinei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri, a început joi cu o super specială, desfășurată la Merlo în provincia San Luis, iar vineri, în prima zi adevarată de competiție au fost programate alte cinci probe speciale cu o lungime de aproape 150 km. “După super speciala de joi și cei 500 de kilometri de legătură am reușit să vedem de aproape pasiunea argentinienilor pentru sporturile cu motor. Este incredibil. Nu cred că sunt multe locuri în lume unde publicul este atât de pasionat”, a spus Simone Tempestini, după prima zi din Raliul Argentinei. 

Simone Tempestini Argentina 2015 3

Ziua de sâmbătă ar fi trebuit să fie cea mai lungă din Raliul Argentinei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), dar proba monstru, de 56 kilometri, a fost scurtată cu ceva mai mult de 14 kilometri din cauza ploii. Dar, chiar și așa, pentru Simone Tempestini a fost cea mai grea zi din carieră. În lupta cu natura a cedat servodirecția, brațul spate, amortizoare, dar într-un final Simone și Matteo au ajuns în parcul de service. “Așa cum mă așteptam și sâmbătă a fost o zi foarte dură pentru mașină. Servodirecția a cedat așă că 70 kilometri am mers fără, ceea ce nu a fost ușor deloc. Sunt fericit că am ajuns în parcul de service și chiar dacă părea incredibil, echipa noastră a reușit să rezolve iarăși toate problemele. Sunt mândru de toți băieții din echipă și fără ei acest raliu ar fi fost pierdut deja”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini Argentina 2015 1

Chiar dacă în ultima zi din Raliul Argentinei au mai rămas de parcurs doar 32,6 km, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi nu au avut o zi ușoară. Echipajul Napoca Rally Academy a rezolvat o problemă tehnică apărută pe ultima probă și și-au trecut în cont o victorie senzațională într-unul dintre cele mai dificile raliuri din lume.

Simone Tempestini Argentina 2015 4

Bucuria de a termina acest raliu pe prima poziție în Production Cup este uriașă. Vreau să mulțumesc încă o dată echipei pentru că efortul depus a fost unul uriaș, dar în final plecă de aici cu 25 de puncte și asta este cel mai important. Îmi pare rău că am pierdut câteva poziții în clasamentul general și în WRC, dar victoria din Prodcution Cup este singura care contează acum. Și, desigur, experiența adunată în cel mai dificil raliu din cariera mea”, a mai adăugat Simone Tempestini. 

 

Pentru Simone Tempestini urmează weekendul viitor participarea în Raliul Adriatico, etapă din Campionatul Italian de Raliuri, ca parte a programului de pregătire pentru Raliul Aradului, etapa a doua din Campionatul Național fiind programată în perioada 8 – 9 mai.