Simone Tempestini reprezintă România la Raliul Portugaliei

Campionul Junior WRC 2016, Simone Tempestini, se prezintă la un nou start în Campionatul Mondial după cel mai bun rezultat internațional reușit în Corsica

 

Cea de-a doua etapă a stagiunii WRC 2, Rally de Portugal 2017, va fi abordată cu multă încredere de către juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, după ce în runda precedentă, în Corsica, a reușit cea mai bună performanță din istoria prezențelor românești în Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Simone Tempestini va lua startul, așa cum ne-a obișnuit în acest sezon, la volanul unui Citroen DS3 R5. În perspectiva programului WRC 2 din Campionatul Mondial, ținta sa din 2017, Simone vine după o primă etapă, Tour de Corse, unde a terminat raliul pe locul 4 și pe locul 13 în clasamentul general.

 

Ajuns de câteva zile în Portugalia, Tempestini junior a reușit să efectueze o scurtă sesiune de teste pe macadam, fiind prima dată când a interacționat pe această suprafață cu un Citroen în configurație R5, iar concluziile au fost încurajatoare.

În Portugalia, Simone îl va avea în dreapta pe experimentatul navigator Giovanni Bernacchini, alături de care va efectua tot programul internațional din 2017. Rally de Portugal, care se organizează încă din 1967 și care a fost declarat de cinci ori ca fiind cel mai frumos raliu din lume (totodată, una dintre cele mai dure etape de macadam din calendar pentru materialul de concurs), se va desfășura în perioada 18 – 21 mai, va avea un număr de 19 probe speciale care vor însuma nu mai puțin de 349,17 kilometri. Parcul de service va fi localizat în orașul Matosinhos.

 

Încă nu am reușit să parcurg kilometrii pe care mi-i doream ca să mă acomodez cu mașina pentru WRC 2. În continuare simt că nu mă cunosc foarte bine cu DS3 R5, nu am avut ocazia să fac teste cum aș fi dorit înainte de Portugalia, ci doar o scurtă sesiune acum câteva zile, despre care pot spune că a decurs bine. Am terminat recunoașterile, probele sunt foarte dure, așa cum mă așteptam. Va fi important pentru a doua trecere să examinăm foarte bine suprafața și să nu picăm în „capcanele” care se vor ivi. Am revenit pe macadam, suprafața mea preferată și voi încerca să am un ritm bun. Îmi place Raliul Portugaliei, va fi o plăcere să pilotez aici, mai ales că știm că vor fi mulți fani pe marginea probelor speciale. Avem o motivație în plus după Tour de Corse, vom încerca să repetăm evoluția, dar va fi și mai greu”, a declarat Simone Tempestini înaine de aventura din Portugalia.