Simone Tempestini si-a inceput sezonul in WRC 2

Raliul Portugaliei este unul dintre preferatele lui Simone Tempestini, acesta terminand pe podium editia din 2017, si etapa cu care isi incepe sezonul 2018 din WRC 2. La volanul unui Ford Fiesta R5 si avandu-l copilot pe Sergiu Itu, pilotul Napoca Rally Academy isi doreste o clasare cat mai buna si spera intr-un ritm bun pe probe.

Campion mondial in WRC 3, in 2016, Simone a facut anul trecut trecerea la WRC 2, iar saptamana aceasta ia startul in al doilea sau sezon in competitia dedicata masinilor bazate pe modelele de serie si omologate inclusiv sub catalogarea R5.

 

Saptamana a inceput cu o sesiune de teste in apropiere de Fafe, orasul langa care se afla si proba speciala cu acelasi nume si cea care este emblema Raliului Portugaliei – un loc in care, doar ca sa vada o saritoare, se strang mii de fani.

Testele au fost un bun prilej pentru ca Simone sa se obisnuiasca cu Ford Fiesta R5, un model pe care nu l-a mai pilotat de doi ani, si sa faca setarile pentru prima parte a raliului.

 

Dupa cele doua zile de recunoasteri, joi, 17 mai, se va da startul oficial in Raliul Portugaliei, prima proba speciala (3,36 km) fiind programata pe un circuit de rallycross. Vineri, 18 mai, sunt programate opt probe speciale, sambata sase, inclusiv cele doua treceri pe Amarante, cea mai lunga proba speciala din raliu, 37,6 km, iar duminica cinci probe, printre care si Fafe.

Simone Tempestini #46: „Este o bucurie sa ma aflu la startul Raliului Portugaliei, este prima etapa pentru noi in acest sezon din WRC. Am alaturi un copilot care acum debuteaza in Campionatul Mondial de Raliu si imi doresc pentru el un debut cat mai usor. Vom munci impreuna sa avem un rezultat cat mai bun. Raliul Portugaliei este unul dintre cele care imi plac mult, am mai fost aici de cateva ori si in general am avut un parcurs bun.”