CITROËN DS3 WRC AJUNGE PE MACADAM


Dupa debutul pe zapada si gheata din Raliul Suediei,  Campionatul Mondial de Raliuri va continua cu o serie de sapte raliuri consecutive pe macadam, incepand cu Raliul Mexicului. Sébastien Loeb si Daniel Elena, campionii mondiali en-titre, vor incerca sa obtina a cincea victorie consecutiva pe specialele prafuite din regiunea Léon region. Sébastien Ogier si Julien Ingrassia vor incerca si ei sa castige raliul in care au debutat in campionatul mondial.

Noua din cele 13 raliuri incluse in calendarul competitional din 2011 se vor desfasura pe macadam. Raliul Mexicului este primul, dintr-o serie consecutiva de sapte, care se desfasoara pe aceasta suprafata. Prima etapa pe asfalt este programata abia la sfarsitul lunii august, in Germania.

Organizatorii editiei a saptea a Raliului Mexicului au decis sa introduca o proba speciala noua chiar in centrul orasului istoric Guanajuato, oras inclus pe lista mondiala a patrimoniului UNESCO. Guanajuato este celebru pentru arhitectura, culorile si minele de argint si nu va fi in centrul atentiei doar pentru ca aici se va da startul, ci si datorita unei speciale asteptata cu mare interes de spectatorii mexicani. Restul traseului este similar cu cel de la editia din 2010 la care s-a mai adaugat Power Stage, ultima proba a raliului pentru care pilotii primesc puncte bonus.

Altitudinea este factorul cheie in etapa mexicana pentru ca totul se desfasoara la o inaltime de peste 2000 de metri cu un varf de 2700. Din acest motiv,inginerii care pregatesc masinile din Campionatul Mondial de Raliuri acorda o atentie speciala setarii electronice a motorului. Modelele Citroën au avut intotdeauna un comportament excelent in aceasta zona.  Echipa Citroën Total vine in Mexic dupa o serie de patru victorii consecutive ale cuplului Sébastien Loeb si Daniel Elena cu Xsara WRC (2006) si C4 WRC (2007, 2008 si 2010). Anul trecut, modelul C4 WRC a monopolizat complet podiumul, Sebastien Loeb fiind completat de Petter Solberg si Sébastien Ogier.

Sébastien Ogier, care a terminat pe locul patru etapa din Suedia, este nerabdator sa ia startul in Raliul Mexicului. „Am doar amintiri placute aici. In 2008, am debutat in JWRC cu un C2 Super 1600 si am castigat la grupa noastra si am terminat pe locul 8 in clasamentul general. Anul trecut am avut o lupta interesanta cu Petter Solberg pentru locul secund, iar anul acesta vom avea o pozitie buna pe lista de start. Ma simt foarte bine la acest raliu si imi place sa pilotez pe aceste probe speciale. La fel ca toti rivalii mei sunt nerabdator sa vad cum se vor comporta masinile aici si daca am facut o treaba buna la teste.

 

Sébastien Loeb, castigatorul ultimelor patru raliuri de pe pamant mexican, merge la Leon cu intentia de a-si trece in cont inca o victorie. „Primul raliu pe macadam marcheaza de fapt startul in acest sezon. Suprafata este oarecum similara cu tot ceea ce vom intalni in celelalte raliuri din acest an, Raliul Mexicului fiind o combinatie interesanta de sectiuni rapide cu unele foarte inguste si solicitante. Stim ca exista mai multi piloti care pot emite pretentii la victorie, iar din punctul nostru de vedere este foarte important sa nu facem cadou puncte in lupta pentru apararea celor doua titluri mondiale – la piloti si constructori.”

La volanul celui de-al treilea model Citroën DS3 WRC inscris in Raliul Mexicului va urca Petter Solberg, cu Chris Patterson in dreapta. La fel ca si cei doi francezi, Solberg si-a propus sa termine cel putin pe podium in aceasta etapa.