Loeb vorbeste despre retragere la finalul sezonului 2011

Uneori cuvintele pot avea efectul unei bombe. Intr-un interviu acordat site-ului Dernieres Nouvelles D’Alsace (Cele mai recente stiri din Alsacia ), Sebastien Loeb afirma ca ar putea renunta la pilotaj la finalul sezonului. Interviul a avut loc intr-un cadru restrans, mai mult ca un pranz in familie. Printre altele a fost mentionat inceputul sezonului urmator, Loeb afirmand ca este rezonabil sa asteptam un alt pilot care sa fie nerabdator sa piloteze si sa scoata tot ce e mai bun din el.

Din pasiune, de placere…?

Da, astazi va voi comunica faptul ca vreau sa ma opresc la finalul sezonului. Daca acest lucru insa se va intampla prin primavara-vara, voi fi totusi motivat sa continui inca un an. Imi pun o multime de intrebari despre acest lucru, mai mult chiar decat anul trecut pe vremea asta. “

De ce in acest an?

”  Deoarece timpul trece iar contractul meu cu Citroen se incheie la finele anului. Voi implini in curand 37 de ani ( 26 februarie ). La aceasta varsta in general nu mai poti fi in ascensiune. Am imbatranit. Este infricosator! (afirma in gluma). Serios vorbind, in 2010 faptul ca mi-am prelungit contractul cu inca un sezon a fost alegerea mea. Eram implicat in dezvoltarea proiectului DS3 si ar fi fost absurd sa nu fiu eu acela care il conduce pe trasee. Acum este diferit si ar parea usor sa zic: “Ok, o sa ma opresc.”, insa nu ma pot imagina stand in sufragerie intr-o dimineata de ianuarie anul viitor spunandu-mi: “Ah! Ce bine este sa te relaxezi acasa… insa ce o sa fac astazi?

Deci doar teama de inactivitate te face sa fii nehotarat ?

”  Da, asa este. Eu am nevoie de competitie, sa simt valul de adrenalina la linia de start a unei speciale, sau a unei simple curse. Raliul imi ofera acest lucru de mai mult de 15 ani. O oprire brusca din acest fapt nu este tocmai fezabila. Ce imi este foarte clar astazi este faptul ca atunci cand voi sti ce voi face pe viitor, ma voi opri. Insa acum doar ma gandesc la asta, lucrez la asta...”

Ce anume?

”  Nu stiu sigur. Sa particip o zi la Dakar ar fi frumos. Mai este de asemea si circuitul, inclusiv cele 24 de ore  de la Le Mans. Chiar daca am renuntat in ultimul moment anul trecut, nu cred ca usa celor de la Peugeot este definitiv inchisa. Ma atrage de asemenea si DTM .

Crezi ca va profita rivalul Sebastien Ogier de retragerea ta?

Ca voi castiga sau nu, asta nu imi va schimba decizia. Odata ce decizia va fi luata, nu mai este cale de intoarcere. Daca Ogier este mai puternic decat mine, nu voi face o drama din asta.