Fiat ar putea reveni in WRC incepand cu 2013

Dupa izbucnirea crizei economice la nivel mondial in 2008, lucrurile nu mai aratau asa bine nici in motorsport. Retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri a celor de la Subaru si Suzuki a facut ca la startul etapelor sa se afle doar doi constructori : Ford si Citroen.

 

FIA a reactionat corect si a schimbat regulamentul, astfel incat acest campionat sa fie revigorat. Chiar daca Citroen isi continua dominarea fata de cei de la Ford, ecarturile nu mai sunt asa mari, si, din acest an, un nou constructor s-a alaturat campionatului, cei de la MINI facandu-si debutul oficial cu modelul MINI John Cooper Works WRC in Raliul Sardiniei. Vestile bune au continuat cu anuntul oficial al celor de la VW care isi vor incepe campania odata cu sezonul 2013 alaturi de modelul Polo R WRC.

 

 

Conform unor surse oficiale, citate de publicatia spaniola La Picadura del Escorpion, Fiat ar putea reveni in WRC incepand cu sezonul 2013, sau cel mai tarziu 2014, modelul care se pliaza cel mai bine pentru asemnea proiect fiind versiunea Abarth a viitorului Punto. Italieni iau in calcul si constructia unui model S 2000, eligibil si pentru IRC dar si pentru campionatele nationale. Noua nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam un anunt oficial in acest sens, la fel cum il asteptam si pe cel de la Saab sau Renault. Oricum, lucrurile arata din ce in ce mai bine pentru Campionatul Mondial de Raliuri.