Modificari in regulamentul particular al Raliului Clujului

 

 

In urma sesizarii Comisiei de Raliuri, Biroul Federal al FRAS  a aprobat suspendarea aplicarii punctului 15. 5 din Regulamentul Particular al etapei a III-a a CNR Dunlop 2011 – Raliul Clujului Star Lubricants, si anume “ Sportivilor le sunt interzise testele private, în afara shakedown-ului, în judeţul în care se desfăşoară competiţia şi în judeţele imediat adiacente, în săptămâna raliului, iar sancţiunea pentru aceasta abatere este amendă de 1000 euro.

 

 

Astfel, deoarece locatia propusa pentru desfasurarea shakedown-ului nu este adecvata pentru efectuarea de teste si setari ale masinilor de concurs si tinand cont de faptul ca organizatorul nu doreste modificarea acesteia din cauza unor agremente anterioare cu partenerii, Biroul Federal a hotarat ca pentru pilotii care nu agreeaza acest traseu va fi permisa efectuarea de teste private pe raza judetului Cluj, in conditiile legii, cu  exceptia segmentelor de drum pe care se vor desfasura probele speciale ale raliului.

 

 

Totodata, FRAS precizeaza ca Raliul Clujului Star Lubricants, nu detine avizul Comisiei Nationale de Raliuri pentru dobandirea statutului de competitie internationala. In Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei Nationale de Raliuri, la art. 5.4 este mentionat faptul ca “ In lipsa avizului Comisiei, ori de la data la care Consiliul Federal al FRAS a respins respectiva cerere de acordare a regimului de competitie internationala, etapa care va fi prezentata, anuntata sau promovata ca si competitie internationala, va fi exclusa din Campionatul National de Raliuri, iar clubul organizator va fi sanctionat disciplinar.” insa FRAS nu a luat inca o decizie in acest sens.

 

Momentan, pe lista de inscrieri a Raliului Clujului figureaza 56 de echipaje, insa astazi in cadrul conferintei de presa premargatoare raliului, organizatorul a declarat ca numarul acestora a ajuns deja la 60.

 

 

sursa : Fras.ro

 

One thought on “Modificari in regulamentul particular al Raliului Clujului”

  1. EXTRAS din Regulamentul Campionatului National de Raliuri editia 2011, publicat la aceastra data pe site-ul FRAS:

    SHAKEDOWN
    19. SHAKEDOWN
    19.1 DERULAREA SHAKEDOWN
    Organizatorii sunt obligati sa introduca in programul raliului o proba shakedown care trebuie sa fie derulata ca si cum ar fi o proba de raliu si sa includa toate masurile de siguranta corespunzatoare.
    Suprafata SHAKEDOWN-ului trebuie sa fie aceeasi ca suprafata probelor speciale.
    SHAKEDOWN-ul se poate desfasura pe o proba super speciala sau pe o parte dintr-o proba speciala a raliului.
    Taxa de înscriere pentru shakedown este de maxim 50 euro pe care sportivii sunt obligati sa o achite
    cel târziu pâna în momentul înscrierii la recunoasteri.
    Sportivilor le sunt interzise testele private, in afara shakedown-ului, in judetul in care se desfasoara competitia si in judetele imediat adiacente, in saptamana raliului, iar sanctiunea pentru aceasta abatere este amenda de 1000 euro (jumatate din amenda va fi încasata de organizator si jumatate de va intra în bugetul Comisiei Nationale de Raliuri).
    Organizatorul va asigura, obligatoriu, arbitrajul si cronometrajul la shakedown.

Comments are closed.