Latvala primul in Australia dupa a doua zi

Jari-Matti Latvala incheie cea de-a doua zi a raliului Australiei in pozitia de lider cu un avans de 22.7s in fata coechipierului sau Mikko Hirvonen. A fost o zi “linistita” fata de prima zi a raliului, Latvala preluand conducerea dupa prima speciala a zilei si cu cele patru scratch-uri din prima bucla a zilei si-a mentinut avantajul in fata lui Hirvonen.

Petter Solberg s-a mentinut pe pozitia a treia pe care o ocupa la sfarsitul primei zile, insa ecartul fata de pilotii Ford s-a marit cu aproximativ 15s, norvegianul fiind acum despartit de ocupantul primei pozitii de 59.5s. Mattew Wilsonn se afla pe un confortabil loc patru, fara a putea spera la o pozitie pe podium in conditii normale de concurs si nici nu se afla sub amenintarea ocupantului celei de-a cincea pozitii. Khalid Al Qassimi ocupantul locului 5 se indreapta spre cel mai bun rezultat al sau in WRC daca va reusi sa termine raliul pe aceasta pozitie.

 

Cea de-a doua bucla a zilei a fost dominata de pilotii Citroen reveniti in raliu datorita regulii SUpeRally, insa Ogier cel mai bine clasat dintre cei doi inca nu si-a indeplinit obiectivul acela de a reveni in top 10, aflandu-se in acest moment pe locul al 11-lea.     

 

Maine ne asteapta 6 probe speciale impartite in doua bucle, fiind practic 3 probe ce vor fi parcurse de doua ori. Chiar daca Latvala se va vedea pus in postura lui Hirvonen de astazi aceea de a curata drumul, acesta nu s-a aratat deloc ingrijorat “Nu imi fac griji ca voi alerga primul. Nu a fost o lupta foarte mare, dar a fost o mica presiune deoarece trebuie sa tii masina pe traseu si nu a fost un lucru deloc usor.”  Cu toate ca maine va curata drumul Latvala s-ar putea sa nu piarda sefia clasamentului, nestiindu-se daca cele 6 speciale de maine vor fi totusi suficiente pentru Hirvonen sa recupereze cele 22.7s, astazi Latvala avand la dispozitie 146.54 km de proba speciala, iar maine doar 98.82 km de speciala vor fi disponibili pentru Hirvonen sa recupereze.  La un calcul simplu daca Hirvonen ar castiga pe kilometru exact cat a reusit astazi Latvala, vom avea un rezultat de doar aproximativ 19s pentru intreaga zi pentru Hirvonen ceea ce nu ar fi de ajuns. Dar in raliuri nu ne putem baza pe matematica, insa ne putem baza pe faptul ca maine va fi din nou o lupta la sutimi de secunda  pentru pilotii Ford daca nu vor interveni ordinele de echipa.

 

Clasament dupa a doua zi (PS 20)

 

1

J. LATVALA

0.0

2

M. HIRVONEN

+22.7

3

P. SOLBERG

+59.5

4

M.WILSON

+5:53.7

5

K. AL QASSIMI

+9:24.4

6

H. PADDON

+13:29.2

7

M. KOSCIUSZKO

+13:32.1

8

O. SALIUK

+15:33.1

9

B. GUERRA

+16:35.0

10

E. NOVIKOV

+17:00.8