Marcus Gronholm va lua startul la Global RallyCross Championship

Dublul campion mondial din WRC, Marcus Gronholm, va participa la prima runda din Global RallyCross Championship: The Revolution, ce se va desfasura in Statele Unite, intre 25 si 26 Martie pe circuitul Irwindale Speedway.

Gronholm se va afla la volanul unui Ford Fiesta de 600 de cai, finlandezul participand in Global RallyCross Championship alaturi de nume de top din sportul cu motor. Printre numele mari se afla triplul campion al medaliei de aur X Games Rally, Tanner Foust, care va pilota tot un Ford Fiesta. Rhys Millen si de 5 ori castigator al campionatul Britanic de Raliuri, Marcus Dodd se vor afla la volanul unui Hyundai Veloster rallycross, iar pilotul echipei Subaru Rally Team USA, Dave Mirra va pilota un Subaru WRX STi.

Cursele de rallycross sunt foarte frumoase, cu multe masini care concureaza in acelasi timp a afirmat Gronholm. Este destul de diferit de lumea raliurilor, dar este excelent ca ma pot afla in SUA si ca pot lucra din nou cu echipa mea”.

In plus fata de cele 2 titluri obtinute in WRC (2000,2002), finlandezul a castigat in 2002 Race of Champions , iar in 2006 a reusit sa castige Cupa Natiunilor. In 2009 a luat parte si la Pike’s Peek International Hill Climb tot cu un Ford Fiesta, iar in competitia de anul acesta se va reuni cu echipa Olsbergs MSE.

Luna aceasta competitia va avea loc pe un circuit oval, care va beneficia atat de zone de asfalt dar si de macadam. Punctul forte al circuitului il va reprezenta o rampa de lansare, care va propulsa masinile la peste 20 de metri inaltime. “Suntem foarte incantati ca Marcus va participa la prima runda din Global RallyCross Championship, a afirmat co-fondatorul campionatului Chip Pankow.