Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen sunt noii membrii Citroen Total WRT

 

 

Asa cum spuneam dimineata, unul dintre zvonuri deja a devenit oficial. Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen au fost anuntati astazi in cadrul conferintei Citroen Racing de la Versailess ca membrii ai echipei pentru urmatoarele doua sezoane. Aflat initial sub contract cu Citroen pana la finele sezonului 2013, Sebastien Ogier si Julien Ingrasia vor parasi echipa la finele acestui an.

 

Mikko Hirvonen este finlandez, este dublu vice-campion mondial ( 2009 si 2011 ) si a obtinut pana in prezent 14 victorii si 51 de clasari pe podium din cele 124 de starturi avute in WRC.

 

In cadrul conferintei, Sebastien Loeb a anuntat ca va incepe testele pentru Raliul Monte Carlo din 2012 inca de saptamana viitoare, si va participa la Monza Rally strict pentru placerea sa. Copilotul sau, Daniel Elena va lua startul in Rally du Var pe masina cu numarul 0. 

 

Plecarea echipajul Sébastien Ogier si Julien Ingrassia atinge o coarda sensibila in intreaga echipa. Citroën Racing a stat in spatele primelor succese, mai intai in Junior WRC, apoi cu echipa Citroën Junior si in final cu echipa Citroën Total.  Au avut un sezon foarte bun in care au obtinut cinci victorii si au terminat pe locul trei in clasamentul general. Desigur, au avut si o contributie importanta la castigarea celui de-al saptelea titlu mondial la constrcutori. Acum suntem bucurosi sa-i primim in echipa pe Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen.  Au fost cei mai mari rivali ai nostri in ultimele patru sezoane si abia asteptam sa colaboram cu ei in viitor. Mikko este un pilot talentat, iar consistenta sa ne va ajuta sa ne luptam pentru inca un titlu la constructori”, a spus Olivier Quesnel, directorul Citroën Racing.

 

Profit de aceasta ocazie pentru a felicita inca o data intreaga echipa Citroën Racing pentru titlul castigat in 2011 si, desigur, pe Sébastien Loeb si Daniel Elena pentru cel de-al 8-lea titlu consecutiv.  As vrea sa le multumesc si lui Sébastien Ogier si Julien Ingrassia pentru implicarea lor alaturi de Citroën in ultimii patru ani si pentru victoriile din acest sezon. Acum spun bun venit echipajului Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen care se alatura echipei Citroën Racing, o echipa determinata sa continue sirul de victorii incepand cu Raliul Monte Carlo 2012”, a spus Frédéric Banzet, manager general Citroën Automobiles.