Mini Countryman S2000 aproape de debut

Prodrive se afla in situatia inedita in care, clientii sai, Daniel Oliveira si Armindo Araujo vor debuta cu Mini Countryman la clasa S2000 in World Rally Championship, primul raliu al masinii in cofiguratie WRC fiind cel din Italia. Configuratia celor 2 masini este aceiasi in mare parte (ambele cu motoare 1,6 turbo), dar cu cateva diferente aerodinamice specifice actualului regulament privind automobilele world rally car.

Nu sunt mari diferente intre cele 2 masini”, a afirmat directorul Prodrive, Richard Taylor. Portugalia va fi primul raliu in care vom vedea progresele facute. Desigur, exista un mare interes pentru Raliul Portugaliei, dar Italia va reprezenta debutul masinii de uzina si suntem nerabdatori sa vedem rezultatele. Mecanic vorbind, cele 2 masini sunt foarte asemanatoare si speram ca Raliul Portugaliei sa ne arate partile care trebuiesc imbunatatite.

Mini John Cooper Works WRC va fi testat saptamana aceasta in Spania, pilotii Kris Meeke si Dani Sordo urmand a pilota timp de 2 zile noua masina de World Rally Championship. Scopul testelor din Spania este stabilirea unui ritm cat mai alert pentru probele speciale din Italia.

Am facut luna trecuta cateva teste pentru a vedea fiabilitatea noului model, a afirmat Taylor. Suntem foarte aproape de sfarsitul testelor pentru raliul ce va urma. Urmeaza sa facem ultimele reglaje ale masinii si suntem foarte bucurosi de evolutia masinii”.