Petter Solberg nu renunta la lupta pentru al doilea titlu din cariera

Petter Solberg a declarat ca refuza sa renunte la visul castigarii celui de-al doilea titlu mondial, dupa ce a ratat o posibila victorie pentru a treia oara consecutiv.

Campionul mondial din 2003 era aproape de prima pozitie dupa scratch-ul de pe prima proba de vineri a Raliului Portugaliei, insa o serie de pene de cauciuc l-au fortat sa abandoneze chiar pe ultima speciala a zilei. A reluat sambata startul sub incidenta regulii SupeRally si a reusit sa urce pana pe sase pana la final, dupa ce si-a adjudecat sase din cele 17 probe ale raliului.

Nereusind insa o clasare pe podium nici in Suedia si nici in Mexic, norvegianul se afla pe locul 5 in clasamentul general dupa 3 etape, la 27 de puncte in spatele lui Mikko Hirvonen si a lui Sebastien Loeb. Pilotul in varsta de 36 de ani declara ca trebuie in curand sa castige pentru a putea intra in lupta pentru titlu.

Am facut cateva calcule si, practic, 27 de puncte reprezinta un raliu daca voi castiga si cineva abandoneaza, dar trebuie ca cineva sa abandoneze. Sebastien si Mikko si ceilalti baieti au noroc deoarece, in ciuda problemelor cu care se confrunta, raman in lupta, insa eu am probleme cu aceste pene de cauciuc“, declara Solberg.

Ma tem putin deoarece trebuie sa ma gandesc la sponsori, iar cand esti departe de podium nu ai parte de promovarea de care ai nevoie. Momentan nu ma ingrijorez de actualul sponsor, insa ce se va in viitor nu pot stii. Trebuie sa ma apropiu de primu loc si ar fi dragut daca unul dintre rivalii mei va abandona in curand. Nu voi renunta niciodata la obiectivul de a castiga cel de-al doilea titlu mondial. Stiu cat de repede se pot schimba lucrurile in raliuri. Problema este ca viteza mea din ultimele trei raliuri nu se potriveste cu rezultatele pe care le obtin“, incheie “Mr. Hollywood”.